Mersin Büyükşehirden Soli- Pompeipolis Kazılarına Destek

Mersin Büyükşehirden Soli- Pompeipolis Kazılarına Destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli'deki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan kazılara vereceği destek için Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı ile protokol imzaladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli'deki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan kazılara vereceği destek için Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı ile protokol imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 19.’su düzenlenen ‘Mersin Arkeoloji Günleri’nin İçel Sanat Kulübü’nde gerçekleşen açılışında yaptığı konuşmada etkinliğin, Mersin’in bir marka şehir haline dönüşme hedefine çok önemli katkıları olacağına inandığını belirtti.

Arkeolojik bulguların Mersin'in insanlığın en eski hayat alanlarından ve yerleşim bölgelerinden biri olduğunu gösterdiğini ifade eden Kocamaz, "İnsanlığın tarih boyunca kurduğu tüm medeniyetlere, tüm kadim inançlara, tüm maddi ve manevi kültür unsurlarına ev sahipliği yapmış toprakların bugünkü sahipleri olan bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Her şeyden önce, insanlığın ortak mirası durumundaki tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gerek bu değerlerin ortaya çıkartılması, gerek korunması ve gerekse tanıtımı bakımından hepimize düşen çok önemli görevler var" diye konuştu.

Kültür ve tabiat varlıkları korumanın yeni statüsüyle Büyükşehir Belediyelerinin görev alanına dahil edildiğini anlatan Kocamaz şöyle devam etti: "Halkın sahiplenmediği hiçbir şey gibi, kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun korunabilmesi de mümkün değil. Bu konuda ülkemizde, geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde bir bilinç düzeyine ulaşıldığına inanıyorum. Milletimiz, kendisine anlatıldıkça, ulaşıldıkça, gerekli bilgilerle donatıldıkça, bu değerlerimize sahip çıkıyor. Türkiye, adeta her karış toprağından tarih fışkıran, kültür ve tabiat varlığı bakımından fevkalade zengin bir ülke. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, elbette her türlü çabayı ortaya koyacak, imkanlarımız ölçüsünde yürütülen çalışmalara destek olacağız. Burada protokolünü imzaladığımız Pompeiopolis Kazıları, bunun örneklerinden biridir. Bu konuda, tüm özel sektör kuruluşlarımızın, işadamlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin duyarlı olacağına inanıyorum.”

Başkan Kocamaz konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi olarak Soli-Pompeipolis kazılarına verecekleri desteğin protokolünü imzaladı. Daha sonra Başkan Kocamaz’a, kazı çalışmalarına vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.