Mersin 8. Yapı, Emlak Ve İnşaat Tedarikçileri Fuarı Açıldı

Mersin 8. Yapı, Emlak Ve İnşaat Tedarikçileri Fuarı Açıldı

Mersin 8. Yapı, Emlak ve İnşaat Tedarikçileri Fuarı, Yenişehir Fuar Alanı’nda açıldı.2 Kasım'a kadar devam edecek olan fuarın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Başkanı...

Mersin 8. Yapı, Emlak ve İnşaat Tedarikçileri Fuarı, Yenişehir Fuar Alanı’nda açıldı.

2 Kasım'a kadar devam edecek olan fuarın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile sektör temsilcileri katıldı.

    Yenişehir CNR EXPO Fuar Alanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, fuarların Mersin ve ülke ekonomisi için önemine dikkat çekti. “Mersin bir fuarlar kenti ve yapı ve inşaat alanında ülkemizin en önemli kentlerinden biridir” diyen Çakacak, “Mersin 8’inci Yapı, Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’nın ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen tüm kuruluşlara ve katılan tüm firmalara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise son yıllarda hızlı bir büyüme gösteren inşaat sektörünün ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek bu açıdan bu fuarı Mersin için oldukça değerli bulduğunu ifade etti. Mersin’in emlak sektörü açısından her gün büyüyen yapısıyla önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kocamaz, “Ancak 1960’lı yıllarda bütün Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çarpık bir kentleşme yaşanmaya başlanmıştır. Buna 90’lı yılların başında yoğunlaşan aşırı göç sonrası oluşan gecekondulaşma ve sahillerin yüksek binalarla talan edilmesi eklenince, maalesef ortaya bugünkü kötü görüntü çıkmıştır.” dedi.

    Konuşmaların ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Vali Çakacak ve Kocamaz'a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Protokol üyeleri ile birlikte kurdelayı keserek fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Çakacak stantları gezerken firma yetkililerinden bilgi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.