Merkezefendi İlçede İlaçlama Yaptı

Merkezefendi İlçede İlaçlama Yaptı

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.Merkezefendi Belediyesi, 1 Mayıs i...

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkezefendi Belediyesi, 1 Mayıs itibariyle haşerelere karşı mücadele başlattı. 6 ay süreyle geceleri sürecek olan çalışmaların, program dahilinde, vektörlerin üreme, dinlenme, barınma, beslenme alanları ile meteorolojik veriler doğrultusunda 50 mahalleyi kapsayacak şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi. Vektör mücadelesinin önemini anlatan Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vektör mücadelesi olarak adlandırılan sistemin, birbirini tamamlayan farklı aşamalardan oluştuğunu belirtti. Yetkililer açıklamasında, “Amaç sadece karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenlere karşı dönemsel ilaçlama yapmak değil, vektörlerin yayılmasını önlemek, larva mücadelesi yapmak, zararlıların üreme alanlarını daraltmak ve zararlı türlerin üreme durumlarına dair veriler elde ederek mücadeleyi daha etkin hale getirmektir” dedi.

Amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve rahat ortamlar sunmak olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Belediye mücavir alanı içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu bir yaz geçirmeleri amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı halk sağlığı ürünleri kullanıyoruz. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan; doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren vektörlere ilişkin çalışmalarımızı, teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla birlikte insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelemiz aralıksız olarak devam edecek”dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.