Yeni Konya Valisi Yakup Canbolat oldu

Yeni Konya Valisi Yakup Canbolat oldu

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesi’ne göre; 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. Vali Muammer Erol merkeze alındı. Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise Konya Valiliğine getirildi

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesi’ne göre; 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 il valisi de kendi içerisinde yer değiştirdi. Hakkari Valisi Yakup Canbolat Konya Valiliğine getirildi. 3 yıldır Konya Valiliği görevini yürüten Muammer Erol ise merkeze alındı. Muammer Erol'un Başbakanlık Müşavirliği görevine getirileceği konuşuluyor.

YAKUP CANBOLAT KİMDİR?

1969 Çorum Alaça Doğumludur. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1992 yılında Konya Valiliği kaymakam adayı olarak mülki idare amirliğine başladı. 1995 yılında Durağan kaymakamlığına atandı. Sırasıyla Durağan, Yedisu, Cumayeri, Kâhta kaymakamlıkları, Yozgat Vali Yardımcılığı, Söğütkaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Hakkâri valisi olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum