Merkeze Alınan Vali Kıraç Urla Villaları Hakkında Konuştu

Merkeze Alınan Vali Kıraç Urla Villaları Hakkında Konuştu

Son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ilk kez Urla Villaları hakkında konuştu. Diyarbakır'da gazetecilerle vedalaşan Kıraç'a bir gazeteci, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası...

Son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ilk kez Urla Villaları hakkında konuştu. Diyarbakır'da gazetecilerle vedalaşan Kıraç'a bir gazeteci, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası ortaya çıkan ve günlerce kamuoyunu meşgul eden 'Urla Villaları'nı sordu. Vali Kıraç, "Yok öyle bir şey yok. İzmir'in bina stokunun yaklaşık yüzde 80'ni imar mevzuatı açısından uygun olmayan yapılar. Bunlardan bir tanesi de oydu." şeklinde yanıt verdi.

Önceki gün gece yarısı çıkartılan ve Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan kararnameyle merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, veda ziyaretleri kapsamında Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Veysi İpek tarafından karşılanan Kıraç, Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerle bir süre sohbet etti. Çözüm sürecinde koordinatör vali olarak da görev yapan Kıraç'a çözüm sürecini bozmaya yönelik eylemlerin olup olmadığı soruldu. Kıraç, "Çözüm sürecini bozmaya yönelik Diyarbakır'da çok sıkıntılar yaşandı. Yol kapanması, heykel dikilmesi okul sorunları filan suni tartışmalar. Bunların Diyarbakır'a bir faydası yok. Aklı selimi ortaya koymak lazım. Türkiye bir hukuk devleti taleplerin bir hukuki altyapısının olması lazım. Zor bir süreç. Süreç burada sağduyu ve sükunetle ısrarla takip ederek sonuçlandırmak lazım diye düşünüyorum." diye konuştu.

Diyarbakır'dan ayrılacak olmasından dolayı üzüntülü olduğunu anlatan Kıraç, "Çünkü benim burada dostlarım oldu, sizler oldunuz" dedi. Bir gazeteci Kıraç'a, Urla Villaları'na izin vermediği için Diyarbakır'a tayin edildiğini ardından da merkeze alındığı şeklinde iddialar olduğunu ve bunun aslının ne olduğunu sorması üzerine Vali Kıraç şöyle yanıt verdi: "Yok öyle bir şey yok. İzmir'in bina stokunun yaklaşık yüzde 80'ni imar mevzuatı açısından uygun olmayan yapılar. Bunlardan bir tanesi de oydu. Ama o süreç devam ediyor. Ama ben bunu şahsi olarak bir binaya, bir kuruma, ilçeye öyle bir şey olmaz. Ama insanlar yakıştırıyorlar."

17 Aralık ve rüşvet operasyonu soruşturmasında Urla Villaları ortaya çıkmıştı. İzmir Urla sınırları Zeytineli dolaylarındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve ailesi için yapılacak villaların bulunduğu arazi usulsüz şekilde 1. derece sit alanından 3. derece sit alanı haline getirildiği belirtilmiş. Arazinin henüz imara açılmadan üzerinde binalar inşa edildiği kaçak yapıya onay için rüşvet verildiği belirtilmiş buna karşı çıkan vali ve bürokratların da sürüldüğü iddia edilmişti. Urla Villalarıyla ilgili TİB'in tape belgeleri ise savcılık tarafından avukatları verilen CD'de yer almış ve soruşturmadaki iddiaların doğru olduğunu ortaya çıkmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.