Merkezde trafik rezaleti!

Merkezde trafik rezaleti!

Tramvay hattı çalışmaları ile şehir merkezindeki trafik, vatandaşı iyice çileden çıkartıyor. Tramvaylar, otobüsler ve minibüsler toplu ulaşımın yükünü kaldıramıyor. Yollarda kazasız bir gün yaşanmıyor

Alaaddin- Adliye tramvay hattı çalışması dolayısıyla Alaaddin Bulvarı'nda yollar tek şeride düştü. Halihazırda trafik yoğunluğunun olduğu şehir merkezinde, araç trafiği İstanbul'u aratmıyor. Özellikle araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde kazalar da artıyor. Nalçacı Caddesi, Otogar Kavşağı gibi bölgelerde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Alaaddin-Adliye tramvay hattı çalışmalarıyla trafik daha da çekilmez hal aldı.  Ancak düzenlemenin başından bugüne kadar kapanan yollar, trafik yoğunluğu oluşturarak sürücüleri çileden çıkartıyor. Kampüs-Alaaddin tramvay hattı da düzenlemeden etkilendi. Zafer ve Alaaddin tramvay durağı iptal oldu. Yaklaşık 2 ay boyunca son durak Kültürpark olacak. Uzmanlar araç trafiğinin çözülmesi için toplu ulaşımı önerirken, vatandaşlar ise toplu ulaşımdan yaka silkiyor. Otobüs şoförleri yolcuların ve trafikteki sürücülerin en çok şikayet ettiği konu olurken, belediye otobüslerin karıştığı kazalar son yıllara ve diğer illere oranla büyük bir artış gösterdi. Toplu ulaşım rezaleti vatandaşları özel araca yönlendiriyor.

OTOBÜS KAZALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Konya'da son aylarda belediye otobüslerinin karıştığı kaza sayısı hızla artıyor. Kış aylarında belediye otobüsleri, kayganlaşan zemin karşısında sınıfta kaldı. Bir çok sefer aksaklığının yaşandığı kış aylarında, her gün bir belediye otobüsü kazaya karıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında belediye otobüsü ise Kur'an Kursu bahçesine daldı. 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı trafik kazasının görüntülerinde, ölümden son anda kurtulan Kuran kursu öğrencilerinin ve otobüsün penceresinden panikle dışarıya atlayan yolcuların kaçışması görülüyor. Kamyon ile çarpışan otobüsün sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs, Fatih Kuran Kursu'nun bahçe duvarını yıkayarak bahçede park halinde bulunan 42 CKB 85 plakalı minibüse çarptı. Kamyonet ise yön değiştirip inşaat halindeki caminin duvarına çarparak durabildi. İki hafta önce de doğal gazlı bir belediye otobüsünün şoförü, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve bir iş merkezinin duvarına vurarak durabildi. Çarpmanın etkisiyle havada asılı kalan otobüsün şoförü şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

TEK ÇÖZÜM TOPLU ULAŞIM DEĞİL

Uzmanlar araç yoğunluğunun çözülmesi için toplu ulaşım kullanımı önerisi, Konya'da toplu ulaşımın vatandaşı çileden çıkarması karşısında etkisiz kalıyor. Araç yoğunluğunun daralan yollar ve özel araç sayısının sürekli artması olduğunu ifade eden  Konya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Araç sürücüleri trafik sıkışınca hemen yolların darlığından şikayet ediyor. Fakat yolları büyütmek bir çözüm olamaz. Nereye kadar büyütülebilir?  Bir şeridin fazla olması trafik yoğunluğuna küçük ve geçici bir çözüm oluşturacaktır. Özel araç kullanımı Avrupa'da azalırken, aksine Türkiye'de hızla artıyor. Vatandaşlar iş yerlerine bile özel araç ile gelip gidiyor. Dolayısıyla trafikte de büyük bir araç yoğunluğu oluşuyor” dedi.

TOPLU ULAŞIM KAPASİTESİ ÖNEMLİ

Tramvay ve otobüslerin kapasitesinin yolcu sayısını karşılayacak düzeyde olması gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Tramvay ve otobüslerin yolcu kapasitesi de önemli. Vatandaş iş yerine bile araçla gidiyor, diyoruz ama akşam işten çıkarken bazı bölgelerde 1 saat otobüs beklemek zorunda kalıyor. Gelen otobüse veya tramvaya bindiğinde de karşısına hıncahınç dolu bir tramvay veya otobüs çıkıyor. Bu tür faktörler de vatandaşı toplu ulaşımdan soğutuyor ve özel araca yönlendiriyor. Öncelikle toplu ulaşımın iyileştirilmesi gerekiyor. Konya metropol bir şehir. Sürekli de büyüyor. Önce eski model tramvaylar geldi, şimdi de Çek Cumhuriyeti'nden tramvay satın aldık. Güzel gelişmeler yaşanıyor ancak metro olmazsa bu yoğunluğun çözümü uzak görünüyor” ifadelerini kullandı.

ARAÇ SAYISI ARTIYOR

İstatistiklere göre ise 2012 yılında Konya'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 522 bin 578 iken, bu sayı 2015 yılı Ocak ayı itibariyle 614 bin 392 adede ulaştı. Araç sayısı 2014 yılının Ocak ayına göre yüzde 5,2 yani 30 bin 161 araç artışı yaşandı. 2014 yılını raporlarına göre Konya'da 7,4 kişi başına bir otomobil düşüyor. Türkiye genelinde ise her 8 kişiden bir tanesinin otomobili var. Öte yandan Hakkari'de her 127 kişiden, Ağrı'da her 56 kişiden, Muş'ta her 52,2 kişiden, Siirt'te de her 50 kişiden biri otomobil sahibi. Bitlis, Bingöl, Van da otomobilin az olduğu şehirler. l bazında bakıldığında motorlu kara taşıtının en fazla olduğu il 3 milyon 294 bin 782 adet taşıt ile İstanbul. İstanbul'u 1 milyon 538 bin 185 taşıt ile Ankara, 1 milyon 121 bin 841 taşıt ile İzmir, 854 bin 225 taşıt ile Antalya ve 660 bin 462 taşıt ile Bursa izliyor.

OTOPARK KAPASİTESİ YETMİYOR

Özellikle şehir merkezinde sürücülerin en çok şikayet ettiği konu ise otopark sıkıntısı. Otoparkların kapasitesi ihtiyacı karşılamazken, araç sürücülerin park alanı kaldırımlar oldu. Kaldırımlara park eden araçlar yüzünden, yayalar kaldırımlarda yürüyemez duruma geldi. Yol kenarlarına park eden araçlar ise adeta kazaya davetiye çıkartıyor. Özellikle Ankara Yolu üzerinde bulunan kaldırım ve bisiklet yolu zaman zaman araç parklarından dolayı geçilemeyecek hale geliyor. Özel araçla bile şehir merkezinde seyahat etmek çileye döndü.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum