Merkez İmam Hatip mezunları eski günler yad etti

Merkez İmam Hatip mezunları eski günler yad etti

Konya Merkez İmam Hatip Lisesi 2000 yılı mezunları buluştu. 14 yıl sonra mezun oldukları okulda, toplanan 2000 yılı mezunları eski günleri yad etti.

Konya Merkez İmam Hatip Lisesi 2000 yılı mezunları buluştu. 14 yıl sonra mezun oldukları okulda, toplanan 2000 yılı mezunları eski günleri yad etti.

Hocaların da katıldığı programa katılımcılara geleneksel Konya pilavı da ikram edildi. Kur'an tilaveti ile başlayan programda konuşan Tertip Komitesi Başkanı Hasan Bakırcı, "Şehir dışından bile arkadaşları ile hasret gidermek için burada olan mezunlar var. Burası bir okuldan ziyade aile gibiydi. Acı günleri de, tatlı günleri de hep beraber yaşadık. Dolayısıyla bir aidiyet duygusu oluştu hepimizde. Beraber aynı sıralarda okuduğumuz arkadaşlarımızın hepsi şimdi sağa sola dağıldılar. Amacımız biraz önce bahsettiğim aileyi yeniden toparlamaktır. Daha kaliteli ve daha olgun bir biçimde eski günlerimizi yad edeceğiz bugün. Biz Tertip Komitesi olarak ilk istişarelerimizi yaptık ve fitili ateşledik. Bugün 389, 2000 yılı mezun sayısı ile toplandık. Bu mezunlarımızın büyük bir kısmı Konya'da ikamet ediyor. Ancak bakıyoruz aynı sıralarda okumalarına rağmen arkadaşlar arası bir irtibat yok. Bugün bunu sağlayacağız inşallah. Aradan geçen süre içerisinde hepimiz değişik yerlere geldik. Yeni hayatlar kurduk. Ama İmam Hatip ruhunu kaybetmedik hiçbir zaman. Bu buluşmalarımız önümüzdeki yıllarda yine aynı tarihlerde gerçekleşecektir" diye konuştu.

1.20140902160253.jpg

Hocalar adına konuşan İlhami Aktürk ise, mezun olduktan sonra imam hatipliliği kaybetmemenin önemli bir husus olduğunu söyledi. Öğrencilerinden haklarını helal etmelerini isteyen Aktürk, bugün imam hatip okullarının daha iyi hizmet verdiğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından mezunlar hatıra fotoğrafı çektirdi ve katılımcılara Konya pilavı ikram edildi.

dsc_0020.jpg

2.20140902160325.jpg

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum