Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklandı

Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklandı

Ankara'da iki önemli toplantı var. Bir tarafta AK Parti kongresi, diğer tarafta MB Para Kurulu'ydu. Merkez'in kararları açıklandı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı toplantı sonrası açıklandı.

FAİZ YİNE YÜKSEK KALDI

Buna göre Merkez Bankası bankaların borçlanma imkanı faizini %11,5'dan %10,75'e çekti, marjinal fonlama faizini %12'den %11,25'e çekti, bir haftalık repo faizini ise %8,25'te sabit bıraktı.

FAİZ LOBİSİNİ SEVİNDİREN KARAR

Başbakan Erdoğan, geçen ay yaptığı açıklamada "Merkez Bankası faizi indirmeli çünkü ekonomik gidişat iyi" demişti. MB Başkanı Erdem Başçı ise ise Erdoğan'a cevap vermiş ve “Büyük bir indirim beklemeyin” demişti. Erdoğan'ın "faiz lobisi" vurgusuna rağmen Merkez Bankası faiz indirimine gitmedi, faiz lobisini sevindirdi.

BAŞKANIN MAAŞI YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Ekonomik gidişatı etkileyebilecek olan faiz kararı MB Başkanı Erdem Başçı'nın ile Banka Meclis Üyeleri ve Denetleme Kurulu'nun maaşlarını da gündeme getirdi. Buna göre Merkez Bankası Başkanı 45 bin 831 TL ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan bile fazla maaş alıyor. Başkana maaş, tazminat, harcırah, temsil ağırlama, araç ve lojman gideri olarak toplam yıllık 540 bin TL ödeme yapılıyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 2 MİLYON TL

Merkez Bankası Başkanı ayrıca emekli olduğunda ise aylık Merkez Bankası Vakfı'ndan ister aylık 30 bin TL emekli maaşı alacak isterse de 2 milyon TL emekli ikramiyesi alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.