Merkel: Hiçbir Gerekçe Kırım’ın İşgalini Meşru Kılamaz

Merkel: Hiçbir Gerekçe Kırım’ın İşgalini Meşru Kılamaz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım’ın işgalini bir kez daha sert bir dille eleştirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göndermelerde bulundu. Federal Meclis bütçe oturumunda konuşan Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım’ın işgalini bir kez daha sert bir dille eleştirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göndermelerde bulundu.

Federal Meclis bütçe oturumunda konuşan Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Merkel, “Rusya’nın Kırım’ı ilhakını hiçbir şey veya hiçbir özür meşru kılamaz.” tepkinde bulundu. İfadeleri büyük alkış alan Angela Merkel, “Rusya, uluslararası hukuku ihlal ediyor.” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Avustralya’da düzenlenen G 20 zirvesinde Rusya’ya karşı çok ağır eleştirilerde bulunan Başbakan Merkel, Kırım ve doğu Ukrayna ile ilgili görüşlerini Alman Parlamentosu’nda da yineledi. Kırım’ın Rusya tarafından işgali ile devletler hukukunun hiçe sayıldığını anlatan Merkel, Kırım’ın ilhakının hiçbir gerekçe ile meşru sayılamayacağının altını çizdi.

Ukrayna krizinin diplomatik yollarla çözüme kavuşturulmasının öneminden bahseden Merkel, “Anlaşmazlıklar askeri yollardan çözüme kavuşturulacak değildir.” dedi. “Çok yorucu ve uzun bir yol da olsa Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözüme kavuşturulmasını başaracağımıza inanıyorum.” diyen Angela Merkel, uluslararası hukuka riayet mesajları verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.