Merkel, Rus Askerlerinin Ukrayna'dan Tamamen Çekilmesini İstedi

Merkel, Rus Askerlerinin Ukrayna'dan Tamamen Çekilmesini İstedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna krizinin kalıcı çözümü için adım atmasını istedi.Deutsche Welle Türkçe servisinin verdiği habere göre, Federal...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna krizinin kalıcı çözümü için adım atmasını istedi.

Deutsche Welle Türkçe servisinin verdiği habere göre, Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Merkel’in Putin’i Rus askerlerinin Ukrayna topraklarından tamamen çekilmesi konusunda uyardığını kaydetti.

Merkel, görüşmede, Rusya-Ukrayna sınırının güvenliğinin sağlanmasının krizin kalıcı çözümü açısından taşıdığı öneme de işaret etti.

Moskova, Kiev ile Ukrayna’nın doğusunda faaliyet gösteren Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile bu ayın ayın başında bir anlaşmaya varmıştı.

Uzlaşma, taraflar arasında ateşkesin yanı sıra esir değişimi ve çatışma bölgesine insani yardım ulaştırılmasına izin verilmesini öngörüyor.

Ateşkes, yürürlüğe girdiğinden bu yana birçok kez ihlâl edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.