Merkel, Kırımoğlu Ve Yerel İdarecilerle Görüştü

Merkel, Kırımoğlu Ve Yerel İdarecilerle Görüştü

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarının lideri ve yerel idarecilerle görüştü.Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nde, Ukrayna Cumhurbaşkanı...

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarının lideri ve yerel idarecilerle görüştü.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Angela Merkel başkanlında gerçekleşen ortak toplantıya; Kırım Tatarlarının Lideri Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu), Kiev, Donetsk, Lugansk ve Zaporoje şehirlerinin belediye başkanları katıldı.

Görüşmede Ukrayna-Rusya sınırındaki ihtilaflara vurgu yapan Poroşenko, sorunun bitirilmesi için somut adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Merkel ise yerel idarecilerden şehirlerdeki durum hakkında ilk ağızdan bilgi aldı.

Toplantıda söz alan Donetsk ve Lugansk belediye başkanları şehir sakinlerinin ekserisinin artık barış istediğini belirterek çatışmalarda şehirdeki altyapının tamamen tahrip olduğunu dile getirdi. Kiev Belediye Başkanı Vladimir Kliçko ise çatışmalarda yaralananların tedavisi için sahra hastanelerinin kurulması hususunda Merkel’den yardım istedi.

Mustafa Kırımoğlu ise toplantıda, Kırım’ı gündeme getirdi. Kırım Tatarlarının işgalden kurtulma ümidini yitirmediğini ifade eden Mustafa Kırımoğlu, Kırım ihtilafı ve Kırım Tatarlarının sorunlarının uluslararası toplum tarafından unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.