Merkel, Afd’yi Görmezden Gelecek

Merkel, Afd’yi Görmezden Gelecek

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) tabanından oy aldığı söylenen “Almanya İçin Alternatif” (AfD) partisine karşı CDU’da görmezden gelme stratejisinin değişmesi talep edilirken, Başbakan Angela Merkel, “AfD’ye en iyi cevap hükümetin...

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) tabanından oy aldığı söylenen “Almanya İçin Alternatif” (AfD) partisine karşı CDU’da görmezden gelme stratejisinin değişmesi talep edilirken, Başbakan Angela Merkel, “AfD’ye en iyi cevap hükümetin çalışmaları olacak.” dedi. CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, parti içinden AfD'nin başarısının tartışılması ve strateji değişikliğine gidilmesi taleplerine mesafeli yaklaştı.

CDU’da bir grup partili, Euro karşıtlığı ile öne çıkan ve son eyalet seçimlerinde de yüzde 10’nun üzerinde oy alarak yükselişini sürdüren AfD’yi “görmezden gelme” gelme politikasından vazgeçilmesini çağrısında bulunmuştu. “İyi hükümet çalışması, AfD’ye en güzel cevap olacaktır.” diyen Merkel, AfD’ye mesafeli durmaya devam edeceği izlenimini verdi. Berlinli CDU’lular ayrıca Merkel’e yazdıkları mektupta parti yönetimini CDU’nun muhafazakâr-liberal tabanını kaybetmekle itham etmişti.

Birlik Partileri CDU/CSU Parlamento Grubu Başkanı Volker Kauder, mektubu yazanları partinin tüzüğünü ihlal etmekle itham ederek, mektubu dikkate almayacaklarını söyledi. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer’de Almanya İçin Alternatif’e karşı en iyi korumanın “iyi bir politika” olduğunu ileri sürdü. Seehoher’de Merkel gibi muhafazakâr sağ tabana yönelik çalışan AfD’ye mesafe koydu. AfD’nin eski CDU’lu ve eski sol partililerden oy aldığını ifade eden Meclis Başkan Yardımcısı Peter Hintze (CDU), AfD’de bir kesimin Alman Markı’na diğer bir kesiminin de eski Komünist rejime dönmek istediğini ifade ederek bunu çağ dışı olarak tanımladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.