Merhaba'ya bir ödül daha

Merhaba'ya bir ödül daha

Merhaba Gazetesi, başarı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Muhabirimiz Emre Özgül, yılın en iyi yerel ekonomi haberini yapan gazeteci seçilerek ödüle layık görüldü

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl "Yerel basının ekonomik sorunları" ismi ile 4.'sü düzenlenen ve toplamda 500 yerli ve yabancı gazetecinin katıldığı Kız Kalesi Medya Günleri'nde Muhabir ve Yazarımız Emre Özgül, "Yılın en iyi yerel gazete ekonomi haberi ve sayfası" ödülü alarak, birinci oldu. Başarıyı geleneksel hale getiren Merhaba Gazetesi 2018 yılını da es geçmedi.

ZADE VİTAL'İN BAŞARISINI KALEME ALDI

Muhabirimiz Emre Özgül, yarışmaya "İlklerin firması Zade" başlıklı haberi ile girdi. Helvacızade Grubunun 100 yıllık başarı hikayesinin kaleme alındığı eser, ekonomik sıkıntının yaşandığı 2018 yılında yerel gazeteler arasında birinciliğe layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Gazeteci Emre Özgül, şunları kaydetti: "Ülkemizin ve yerel medyamızın ekonomik sıkıntılar ile boğuştuğu bu günlerde böylesi bir ödülü almayı anlamlı buluyorum. Bu ödülü Necmettin Erbakan öncülüğünde kurulmuş, 49 yıldır başarıyı geleneksel hale getirmiş Merhaba Gazetesi adına alıyorum. Yarışmaya girdiğim esere güveniyordum. Yerli bir üreticinin istediği takdirde nasıl 72 ülkeye ihracat yapabileceğini ve ABD gibi bir ülkede nasıl şirket kurabileceğini yazdım. Zade Grubu, bu başarıyı gösterdi. Yerli üretim yapan tüm firmalara önemli bir örnek teşkil ediyor. İthalatın çok konuşulduğu bu günlerde tek çözümün yine yerli ve milli üretim olacağını belirtmek istiyorum. Ayrıca Konya adına bu ödülü almayı da ayrıca önemli buluyorum. Bu başarı tüm Konyalıların."

2-1-042.jpg

20 İL ARASINDA BİRİNCİ

38 farklı dalda ödüllerin verildiği yarışmaya ise 20 il katıldı. 20 il arasından Merhaba Gazetesi'nin birinci olması Konya'ya bir gurur daha yaşattı. Yarışmaya katılan iller ise şöyle: "Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Niğde, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Konya, Karaman ve Mersin." Erdemli Belediyesi'nin yanı sıra, yarışmaya Selçuk Üniversitesi, Mersin, Erciyes, Niğde Ömer Halis, Çukurova, Hatay Mustafa Kemal ve Akdeniz Üniversitesi de ilmi olarak destek verdi. Davetli olarak programa katılan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Prof. Dr. Ahmet Yalçınkaya ve Dr. Öğretim Üyesi Salih Tiryaki bu anlamlı günde Emre Özgül'ü yalnız bırakmadı.

2-3-047.jpg2-3-047.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum