Merhaba yine ‘1’inci

Merhaba yine ‘1’inci

“TSYD – Tivibu” Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nın ödülleri törenle sahiplerine verildi.

“TSYD – Tivibu” Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nın ödülleri törenle sahiplerine verildi. İstanbul’da gerçekleşen törende Konya ismi 2 kez 1.’likle anons edildi. Ulusal ve yerel bir çok gazetenin ödül aldığı gecede gazetemiz spor muhabiri Ferhat Türkoğlu 1.’lik ödülünü Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin’in elinden aldı. Gecede diğer ödülü ise Konya Yeni Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altınbeyaz aldı.

1-(1).20150525093159.jpg

“Spor basınının Oscarları” olarak nitelendirilen Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) düzenlediği “TSYD – Tivibu” Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nın ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski Spor Genel Müdürleri Mehmet Baykan ve Yunus Akgül, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Affan Keçeci, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Vekili Türker Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin,  Tekvando Genel Sekreteri Ramazan Erçin kulüp temsilcileri, TTNET TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez,  TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, TSYD eski Genel Başkanları ve yöneticileriyle, çok sayıda gazetecinin katıldığı tören TSYD Levent Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

1-(2).20150525093208.jpg

KONYA ÖN PLANA ÇIKTI

Ulusal ve yerel bir çok gazetenin ödül aldığı gecede Konya ismi 2 kez 1.’likle anons edildi. Gazetemiz Spor muhabiri Ferhat Türkoğlu sayfa düzeni dalında kazandığı Türkiye 1.’liği ödülünü Konyalı spor adamı Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin’in elinden aldı.  Konya diğer birincilik ödülünü ise serbest müsabaka ve tenkit yazısı dalında Konya Yenigün Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altın Beyaz getirdi. Altın Beyaz’ın ödülünü ise yine Konyalı spor adamı Tekvando Federasyonu Genel Sekreteri Ramazan Erçin verdi. İstanbul’da yapılan törende yerel basın kuruluşları arasında Konya isminin bir çok zikredilmesi ise gecenin dikkat çeken tarafı oldu. Konya’nın ödülleri topladığı bu gecede Konyalı bürokratlar ve spor adamları  1’lik getiren gazetecileri yalnız bırakmadı.  Levent TSYD Sosyal Tesislerinde yapılan ödül törenine Konyalı eski Spor Genel Müdürü  İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Baykan,  Türkiye Tekvando Federasyonu Metin Şahin, Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Sekreteri Ramazan Erçin, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan yardımcısı ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay. Konya ailesi 1. olan eserlerin önünde fotoğraflar çektirerek gururu hep birlikte yaşadı.

1-(5).20150525093220.jpg

ESER GÖNDEREN HER MESLEKTAŞIMIZ BİZİM İÇİN BİRİNCİDİR

TSYD Genel Başkanı Naci Arkan törende yaptığı konuşmada, ödüllerin sahibi spor gazetecilerini kutladı ve şunları söyledi: “Bizleri böyle bir günümüzde yalnız bırakmayan siz dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Spor yazarları yarışması, illaki 1.nin, 2.nin, 3.nün çıktığı bir yarışma değildir. Buraya eser gönderen her meslektaşımız, bizim gönlümüzde birincidir. Hepsini gönülden kutluyorum. Bu sene bize desteklerini esirgemeyen Tivibu yetkililerine huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyoruz. İleriki yıllarda kendileriyle daha sıkı işbirliği içinde olacağız ümidindeyiz.”

1-(4).20150525093233.jpg

 “TSYD – Tivibu” Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nda 17 dalda toplam 193 ödül sahiplerini buldu. TSYD Genel Merkez Yönetimi, geçen yıl olduğu gibi yeni dönemde de yarışmaya katılan eserlerin daha ayrıntılı incelenmesi için o branşın uzmanlaşmış ve tamamı spor yazarlarından oluşan isimler tarafından değerlendirilmesini sağlama düşüncesiyle 4 ayrı jüri belirledi. Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nda “Tivibu Özel Ödülü” TSYD üyesi Esin Bürge’ye verildi.

1-(3).20150525093242.jpg

Yerel Spor Basını (Sayfa Düzeni)

1- Ferhat Türkoğlu (Merhaba Gazetesi)

2- Ömer Saltı (Karadenizden Günebakış)

3- Ertan Erkuvvet (Olay Gazetesi)

Yerel Spor Basını (Serbest Müsabaka ve Müsabaka Tenkit Dalı)

1- Yunus Altınbeyaz (Konya Yenigün)

2- Halil Fincan (Yeni Asır)

3- Mehmet Kısmet (Anayurt Gazetesi)

ÇINAR: ÇOK SEVİNDİM

TSYD Kodnya Şube Başkanı Recep Çınar, “TSYD – Tivibu” Spor Yazarları Armağanı Yarışması’nda  “Sayfa Düzeni” dalında birinci olan Merhaba Gazetesi'nden Ferhat Türkoğlu ile  “Serbest Müsabaka ve Müsabaka Tenkit Dalı”nda birinci olan Yenigün Gazetesi'nden Yunus Altınbeyaz'ı kutladı.  Çınar, TSYD'nin armağan yarışmasında iki birinciliğin Konya'ya gelmesinin önemli bir başarı olduğunu belirterek,  “Özellikle de spor gazeteciliğinde Konya'nın önemli bir mesafe katettiğinin göstergesi  oldu bu iki ödülün Konya'ya gelmesi” dedi.

Birçok eserin arasından sıyrılarak Konya'ya kazandırılan iki birinciliğin önemine dikkat eçeken TSYD Konya Şube başkanı Recep Çınar, “Birileri beğenmese de Konya'da spor gazeteciliği her geçen gün çıtasını yükset tutmuştur. Konya'nın spor şehri olma  noktasında spor basınının önemli bir katkısının olduğu bu iki ödülle tescillenmiştir” diye konuştu.

REMZİ AY: GURURLANDIK

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan yardımcısı ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay İstanbul’da ödül alan Konyalı gazetecileri kutladı. Ay gururlandıklarını söyleyerek, “ Merhaba Gazetesi’nden Ferhat Türkoğlu ve  Yenigün Gazetesi’nden Yunus Altınbeyaz kardeşlerimi aldıkları bu ödüllerle birlikte Konya’ya yaşattıkları gururdan dolayı tebrik ediyorum. Spor basınında Konya’da başarılı imza atan  kardeşlerimin bu başarılarını Ulusala taşıması şahsım ve başkanı olduğum Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz tarafından büyük mutluluk ve gururla karşılanmıştır. Kendilerine spor gazeteciliğinde de Konya’nın ismini zirveye taşıdıkları için minnettarız. Genç gazeteci kardeşlerimin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyor kendilerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.