Merhaba Gazetesi'ne ziyaret

Merhaba Gazetesi'ne ziyaret

Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ve İşgücü müfettişleri Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak’ı ziyaret etti.

 Ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, istihdam seferberliği 2. periyodunun "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" başlığı ile başladığını belirterek, “6 Ocak 2017 tarihinde Konya'dan başlatılan bu seferberliğin ilk periyodunun başlığı istihdam seferberliği olarak belirlenmiş ve Bakanlığımız bürokratları 81 ilimizin tamamını 3 ay gibi kısa bir sürede 2 kez ziyaret ederek sosyal taraflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir. Bakanlığımızca sağlanan istihdam teşvikleri ve Bakanlığımızın diğer faaliyetleri taraflara anlatılmış ve talepler alınmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği kapsamında; iş sağlığı ve güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü strateji geliştirilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla, büyük şehirlerden başlayarak 81 ilimizde Bakanlık yöneticilerimizin başkanlığında ziyaretler gerçekleştirilecektir. Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileşmeye odaklı bir yapılanma söz konusudur. Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bakanlığımız, iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretçilere teşekkür etti.

HÂLİD ŞEN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.