Merhaba Gazetesi  ümmetin sesidir!

Merhaba Gazetesi ümmetin sesidir!

Merhaba Gazetesi'nin kurucuları arasında yer alan Halil İbrahim Dağ, “Merhaba Gazetesi, bizim göz bebeğimiz. Kuruluş aşamasında çok zorluk çektik ama bütün zorluklara göğüs germeyi başardık. Merhaba, ümmetin sesi oldu” dedi

Yayın hayatına “Türkiye'de Yarın” ismi ile 20 Ağustos 1969'da başlayan, bugünkü adını ise 15 Mart 1991 tarihinde alarak ilkeli yayıncılık hayatını devam ettiren Merhaba Gazetesi, 50. yılını kutlamanın heyecanını yaşıyor. Büyük zorluklar ile kurulan, okuyucudan aldığı güç ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile bugünlere kadar gelen Merhaba Gazetesi, yarım asırdır prensipli bir şekilde Konya'ya ve Konyalıya hizmet edebilmenin ve doğru haber ulaştırabilmenin gururunu yaşıyor. Merhaba Gazetesi'nin kuruluş ve daha sonraki süreçte de gazeteye büyük emeği olan Halil İbrahim Dağ, Merhaba'nın sadece Konya'nın değil, bütün ümmetin ortak malı olduğuna vurgu yaparak, Merhaba Gazetesi'ni ne türlü zorluklarla kurduklarını anlattı.

PARA BULAMADIK YURT DIŞINA GİTTİK

Merhaba Gazetesi'ni kurmak için çok niyetlendiklerini ama o dönemde yeterince maddi kaynak oluşturamadıklarını dile getirerek, sözlerine başlayan Dağ, “Türkiye'de Yarın Gazetesi'nin temsilcisiydik. Türkiye'de Yarın Gazetesi'nin 60 bin liralık bir matbaası vardı, onu sattık. Türkiye'de Yarın'ı Merhaba Gazetesi'ne çevirmeye karar verdik. Gerçekten o süreçte çok eziyetler çektik. Para yoktu. O dönemin il başkanı, ilçe başkanı ve ben Avrupa'ya gitmeye karar verdik. Bir makine o dönem 120 bin liraydı. Bizim ise 60 binimiz vardı, 60 bin liralık da bir açığımız bulunuyordu. O dönem yeterli kaynak sağlayabilmek adına yurt dışına gittik. Planlamayı doğru yapamamışız. Yurt dışında da aradığımızı bulamadık. 10-15 gün Avrupa'da kaldık, sonra geri döndük” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCA HER GÜN MERHABA OKURDU

“Ben, Mustafa Özkan, Zülfikar Gazi, Rıza Güneri, Mustafa Özkafa, Mehmet Oktut her hafta toplanıyoruz. Para yok. Gazeteyi de kurmak istiyoruz, kurulması için de inanılmaz mücadele gösteriyoruz” diyen Dağ, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erbakan Hocamızdan destek istedik. İstenilen parayı bulduk, gazetemizi zorlu şartlar altında kurduk. Merhaba Gazetesi de Erbakan Hocamızın gözbebeği oldu. Erbakan Hoca, hem Milli Gazeteyi okurdu hem de Merhaba'yı. Hocanın Merhaba'yı okumadığı gün yoktu. Gazetenin günlük planları yapılırdı, haberleri yapılırdı, Erbakan Hocanın onayına sunulurdu. Gazete, tam bir ümmet gazetesiydi. Bütün arkadaşlarımız her zaman garibanın yanında oldu. Bütün zorluklara, baskılara rağmen, Merhaba Gazetesi, hep doğruları haykırdı. İlkeli, tutarlı anlayışından hiç taviz vermedi. Bu yaşıma geldim, her gün evime Merhaba Gazetesi gelir. Okurum, gazete çalışanlarını tebrik ederim. Bu gazeteye çoğu insanın emeği geçti. Ümmetin parası ile kuruldu. Bugünkü arkadaşlar da böyle bir hassasiyet ile çalışıyor. Açıkçası Merhaba Gazetesi bizim bir evladımız, dostumuz gibi.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.