Merhaba Gazetesi 2,5 milyonluk israfın önüne geçti

Merhaba Gazetesi 2,5 milyonluk israfın önüne geçti

Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen’in köşe yazısında dile getirdiği, “Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise son dahil 480 bin öğrenciye masa takvimi bastırılıp dağıtılması” işini kapsayan ihale, yazı sonrası gelen tepkiler üzerine iptal edildi

İlk olarak Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen’in 10 Eylül 2018 tarihli köşe yazısında dile getirilen, “Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise son dahil 480 bin öğrenciye masa takvimi bastırılıp dağıtılması” işini kapsayan ihale, yazı sonrası gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Karar kamuoyu tarafından olumlu karşılandı.

Hâlid Şen 10 Eylül 2018 tarihli köşe yazısında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ibrahim Altay’ın aynı takvim çalışmasını Selçuklu Belediye Başkanı iken de yapmış olduğunu hatırlatarak, şu ifadelere yer vermişti: “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Devletimizin borcu ilk defa 1 trilyon lirayı (eski para ile kentrilyon) geçmiş. Konya Büyükşehir Belediyemiz yaygın basında “En borçlu 4. belediye” diye anılıyor. Üretmeden, tüketime yönelik, borç - faiz sarmalındaki yönetimin faturasını halk olarak ödemeye başladık. Yani “Borç yiğidin kamçısıdır” sözü gün gelir pişmanlıklara dönüşür… Selçuklu’da ödenen rakamlarla kıyas yaparsak, bu ihale sonucu çocuklara gönderilecek bir resimli takvim ile belediyemizin kasasından yaklaşık 2.5 milyon lira çıkacak. Uğur başkan PR çalışmalarına Selçuklu’da önem verdiği gibi, fazlasıyla Büyükşehir Belediyesi’nde de önem veriyor. Yaklaşık 4 aylık zaman diliminde yapılan çalışmalara bakın; Yüzme havuzu, Namaz kılan çocuklara bisiklet, halkla buluşmalar... Şimdi de başkana puan kazandıracak ama şehre katkısı düşük olacak bir takvim çalışması… Tamam yerel seçimlere az kaldı, puan toplamak lazım ama, vatandaşın krizi hissetmeye başladığı, kamuda tasarruf eylem planlarının konuşulduğu ve uygulanmaya başladığı bir dönemde böyle gereksiz bir çalışma için 2.5 milyon liranın çöpe atılması kabul edilebilir değil. Akl-ı selim davranılırsa bu takvim işinden vazgeçileceğini düşünüyorum.

Yayınlanan yazı sonrası yaklaşık değeri 2,5 milyon lirayı bulan takvim ihalesinin iptali için sosyal medyadan Uğur İbrahim Altay’a yüzlerce çağrı yapılmıştı.

merhabahaber.com

Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen'in 10 Eylül 2018 tarihli köşe yazısının tamamı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum