Merhaba çiftçinin  yanında yer aldı

Merhaba çiftçinin yanında yer aldı

Merhaba Gazetesi'nin çiftçinin yanında olduğunu vurgulayan (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil,  “Merhaba, toplumsal sorunlara olduğu kadar, çiftçinin sorunlarına da duyarsız kalmıyor” dedi

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet İnan ve Turan Zoraloğlu ile Prof. Dr. Mevlüt Mülayim Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü ve Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'e “hayırlı olsun”  dolayısıyla Merhaba Gazetesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, başkan Bestil ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  Merhaba Gazetesi'nin ümmetin sesi olduğunu belirten (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, Merhaba'nın toplumsal sorunlara olan duyarlılığının teşekkürü hak ettiğini, Merhaba'nın yayınları ile her zaman çiftçinin de yanında olduğunu aktardı.

PİŞMAN OLMAMAK İÇİN YÜZDE 30 ZAM TALEBİ

Buğdayda yaşanan sıkıntının aynısının şeker pancarında da yaşanmaması için yetkililere Merhaba Gazetesi aracılığıyla bir kez daha çağrıda bulunan (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, konuşmasını şöyle sürdürdü : “Buğdayda iş işten geçti daha sonra taban fiyatında yüzde 30 artışa gittiler. Aynı sıkıntı pancarda yaşanmasın diye önceden yüzde 30 pancar taban fiyatında iyileştirme istiyoruz. Eğer şeker pancarına da yüzde 30'dan az zam yapılırsa, durum buğdaydaki gibi olacak. Şeker pancarının 5-6 yıldır taban fiyatı aynı. Pancarın fiyatı yıllardır 20 ile 23 kuruş arasında değişiyor. Bu fiyatın en az 30-31 kuruş olması gerekir. Bakın tarım alanlarında sürekli bir azalma oluyor. Ekili-dikili alanlar her geçen yıl azalıyor. Üreticiyi, üretime küstürmemek gerekiyor.”

HAKAN ARMUTÇU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.