Merhaba baskıya  boyun eğmedi!

Merhaba baskıya boyun eğmedi!

Merhaba Gazetesi'nin Anadolunun bir numarası olduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Merhaba, 50 yıl boyunca hiçbir baskıya boyun eğmedi” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener ve beraberindekiler, gazetenin 50. kuruluş yıldönümü ve Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'e “hayırlı olsun” dolayısıyla Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, vekil Karaduman ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

BİR ŞEHRİN KALBİ: YEREL MEDYA

Yerel basının temel işlevinin toplumsal, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimleri yöre halkına aktarmak olduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Yerel basın, yöre toplumunun ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal özelliklerini kamuoyuna yansıtan bir ayna gibidir.Yerel basın organları vatandaşların, kendi şehir ve beldelerindeki sorunlar, olaylar, ekonomik ve sosyal gelişmeler ve yerel yönetimlerin aldığı kararlar hakkında bilgi sahibi olmaları açısından son derece önemlidir. Yerel basın demokrasinin temeli, halkın sesi ve bilgi kaynağıdır. Yaşadığı yerdeki olaylar ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi bulunan birey, bu sorunlara karşı duyarlılık kazanır. Dolayısıyla bu duyarlılık sorunların çözümünde birlik, ortak amaç ve dayanışmayı doğurur” şeklinde konuştu.

MERHABA BASKIYA BOYUN EĞMEDİ

“Yerel basının, yayımlandığı yörede, bireylerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak, bireyler arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesini sağlamak, yerel düzeydeki kamuoyunun oluşmasına katkıda bulunmak ve bu arada yerel yönetimleri bir ölçüde denetleyerek, eleştirerek kamu görevi yapma zarureti vardır” diyen Karaduman, daha sonra şunları kaydetti: “ Ne hazindir ki yerel basınımız günümüzde, uzun süre ihmal edilmişliğin bir sonucu olarak pek çok sorunla boğuşarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Halkımızın tarafsız, doğru bilgiye ulaşması ve haber alma hakkının korunması maalesef her geçen gün kesintiye uğramaktır. Milletçe sarılmamız gereken en önemli unsurlardan olan basın özgürlüğü tek elden yürütülmekte, buna karşı koyan basın kuruluşları ise en ağır cezalarla karşılaşmaktadır. İlan ve reklamların yayınlanmasına aracılık eden devlet kurumları dahi bu konjonktüre ayak uydurmakta, şehirlerin gelişimine, demokrasi anlayışının ayakta durmasına büyük katkıları olan yerel medyamıza yapması gereken görevleri sunmamaktadır. İşte bütün bunların yaşandığı ortamda yarlığını sürdürmeye çalışan yerel medyalarımız ve gazetecilerimiz, halkımıza doğru haberlerin ulaşması adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yerelde yönetenlerle yönetilenler arasındaki etkileşimi sağlayan yerel basın, çok sesliliği ve yönetimin denetimini tam olarak yerine getirirse demokrasi sağlıklı bir şekilde işler. Bağımsız ve güçlü bir yerel basın, çok sesliliğin güvencesi ve tekelleşmenin sultasını kırmak için bir seçenek, başka bir deyişle tekelciliğin panzehridir. Konjonktüre boyun eğmeden, her daim gerçek bilgileri halkımızı ulaştıran, panzehir olmayı misyon haline getiren Merhaba Gazetemiz saygınlığını koruyan medya kuruluşlarımızdandır. Ortaya koymuş olduğu duruştan taviz vermeden yayın hayatına devam eden Merhaba Gazetemizin 50 yılını kutlar, çalışan gazeteci arkadaşlarıma ve tüm emekçilere teşekkürlerimi sunarım.”

HAKAN ARMUTCU

2-3-056.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.