Merhaba Arapça sınır tanımıyor

Merhaba Arapça sınır tanımıyor

Geçen hafta yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça büyük ilgi görmeye devam ediyor. Merhaba Arapça, bir hafta içerisinde Konya ve çevre illerin yanı sıra Irak ve Suriye'ye de ulaştı

16 Temmuz'da yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, haber ajansları Merhaba Arapça'ya büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin önde gelen haber ajansları Merhaba Arapça ile ilgili haberleri servis etti. Merhaba Arapça ile ilgili haberler yüzlerce internet sitesinin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen gazete ve televizyonlarında da yer aldı. Konya'da yaşayan Suriyeli, Iraklı ve Somalili mülteciler, Merhaba Arapça'ya tam not verdi. Her yaştan insanın Türkçe öğrenmek için bulunduğu KOMEK'teki mülteciler gazetede emeği geçenlere teşekkür ederek, böyle bir gazete ile ülkelerindeki haberleri okuma imkanı bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

4-4.20140721095915.jpg

IRAK VE SURİYE'DE DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Merhaba Gazetesi bünyesinde Arapça gazete çıkartarak, Türk basın tarihinde bir ilke imza attı.  'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça, Türkiye'de yaşayan Araplara ve Ortadoğu ülkelerine de hitap edecek içerikte hazırlandı. 15 günde bir yayınlanacak olan  Arapça Merhaba, Konya'nın yanı sıra Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep gibi illere de gönderildi. Merhaba Arapça, Irak'ın Telafer, Dohuk ve Kerkük gibi önemli şehirlerine ulaştı. Merhaba Arapça, Suriye'de büyük ilgi gördü. Merhaba Arapça Suriye'de Şam, İdlib, Dağra, Hama, Dera, Deyrizor ve Halep şehirlerinin yanı sıra kamplara da ulaştı. Merhaba Arapça, kamplarda zor şartlar altında hayatlarını sürdüren mülteciler tarafından ilgiyle okundu. Merhaba Arapça bir hafta içerisinde hem Türkiye'de hem Irak ve Suriye gibi komşu illerde büyük yankı uyandırdı. Merhaba Arapça, sınırları aşan bir gazete olma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

4-2.20140721095924.jpg

ÜMMETİN ARASINDA SELAMI YAYACAĞIZ

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Arapça Merhaba'ya çıkararak, medya alanında hem Konya hem de Türkiye'de önemli bir açığın kapatılacağını söyledi. Arapça Merhaba'nın büyük ilgi göreceğini dile getiren Rifat Tankut, “Bundan sonra da ümmetin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan da, “Farklı dillerde, Konya’nın sınırlarını aşacak olan gazete arayışlarımız büyük bir heyecanla devam edecek. Arapça bir gazete çıkarmamızın birçok nedeni var. Şehri ve ülkemizi, olayları ve sonuçlarıyla derinden etkileyen bu bölgeyi artık bizim de etkilememiz gerektiği inancıyla böyle bir adım atmış bulunuyoruz.  Merhaba Arapça, dil sorununu ortadan kaldırarak, Türk tarafının söylemini geniş bir coğrafya da taşımış olacak.  'Merhaba' ile ümmetin arasında selamı yayacağız. İslam ümmetini, İslam Birliği ve kardeşliği konusunda, isteklendirmek, Merhaba Arapça’nın en büyük hedef ve ideali olacaktır. Merhaba kurulduğu günden bu yana arzu ettiği 'Ümmetin Sesi' olma idealini gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

4-3.20140721095932.jpg

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ise Merhaba Arapça'nın dolu dolu bir gazete olacağını belirterek, “Gazetemiz tabloit boy olarak yayın hayatına başladı. 16 sayfa olarak çıkacak gazetemizin içeriğinde  Konya haberleri, mülteci haberleri, Ortadoğu ülkelerinden haberler, sağlık ve spor haberleri de yer alıyor. Gazetemizde köşe yazıları ve makaleler de yayınlanıyor. Gazetemizin ilk haftadan büyük ilgi görmesi doğru bir iş yaptığımızı ortaya koymuştur” dedi.

4-5.20140721095955.jpg

4-6.20140721100012.jpg

2.20140721100116.jpg

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.