Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Merhaba

Merhaba

Gitmeden önce kısa bir ara demiştim. O süre bitti. Artık kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm Konyaspor ve Konya sporunun dostlarına, sevenlerine Merhaba… Mesleğe tekrar başlamanın sevinci içindeyim. Ancak son birkaç gündür yaşanan olaylar bu sevincimi buruk yaşamama neden oldu. Filistin’e insani yardım malzemeleri götüren gemi konvoyuna uluslar arası sularda yapılan hain saldırı ve İskenderun’da Mehmetçiklerimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Türk ve Müslüman bir birey olarak bu olayları yapanlara ekonomik ve manevi yönden zarar görmesi için ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım. Çocuk katili, insanlığı hiçe sayan ve tüm dünyayı kendinin zanneden İsrail’in ürettiği malları almayarak tepkimi göstereceğim. Bu konu hakkında söyleyecek çok söz var… İnşallah sağduyulu vatandaşlarımız koyacakları tavır ile en iyi sözü söyleyecektir. ‘Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ sloganı ile yola çıkan konvoya ve İskenderun’daki Askeri birliğe yapılan hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehitlerimize Allahtan Rahmet ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Birazda yaklaşık altı aydır uzak kaldığım Konya sporundan bahsetmek istiyorum. Uzaklık derken yol olarak, mesafe olarak uzaktım. Ancak fırsat buldukça Konya spor’unda neler olup bittiğini takip etmeye çalıştım. Vatani görevimi yapmak için Konya’dan ayrıldığımda Bank Asya Ligi’nde mücadele eden Konyaspor açık ara lider durumda idi. Ancak ligin ikinci yarısında bir düşüş yaşadı. Bir de Poljac gibi başarılı bir sporcusunun geçirdiği bir trafik kazası sonrası felç kalması camiayı olumsuz etkiledi. Bu sıkıntıları kısaca geçmek istiyorum. Yaşanan teknik direktörlük değişiklikleri falan derken yeşil-beyazlı ekip ligi play-off grubunun içinde tamamladı. Nefes kesen maçların ardından şehir ve takım olarak gerçek yeri olan Turkcell Süper lige yükseldi. Kartal artık sezon başında koyduğu hedefe ulaşmıştı. Tüm sıkıntı ve zorluklara rağmen Konyaspor’u Süper Lige taşıyanlara ve elini taşın altına koyanların hepsine şahsım adına minnettarım.
Artık bundan sonrası için daha çok birbirimize destek olmalıyız. Küçük hesaplarla uğraştığımızda neler olduğunu hep birlikte gördük. Konya artık Banka Asya’da şampiyonluk değil de Bursaspor gibi şampiyonluk Sivasspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Kayserispor gibi Avrupa görmek istiyor. Lafı uzatmaya gerek yok. Kısaca Konyaspor hakkındaki duygularımı özetledim..
Bu sezon Konya sporu adına başarılı olduğunu düşünüyorum. Konyaspor başta olmak üzere diğer branşlarda mücadele eden ekiplerimizin de başarılı bir sezon geçirdiği kanaatindeyim. Konya Şekerspor, play-offlara katılma hakkını son anda kaybetmiş olsa da bana göre başarılı oldu. Voleybolda bin bir zorlukla 1. Lige yükselen Diltaş ekibi sezon sonunda ligde tutunarak taraftarlarını ve Konya spor kamuoyunu mutlu etmiştir. İnşallah bu ekibe destek olunur da mavi-beyazlılar voleybolda Konya’nın sesi olmaya devam eder.
Üniversiteye gelince...
Sarı-mavili ekip Beko Basketbol Ligine yükselme şansını play-off maçlarında kaybetti. Ancak bu safhaya gelene kadar büyük emek harcandı. İnşallah seneye bu emeğe biraz daha destek eklenir de Konya gibi metropol bir şehrin üç ana branşın en üst seviyedeki liglerinde takımı olur. Amatör branşlarda da başarılı sonuçlar alındığına eminim. İnşallah ilerleyen yıllarda spor adına çok daha büyük başarılar görürüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR