Meramlı halterciler Dubai’den 5 madalya ile döndü

Meramlı halterciler Dubai’den 5 madalya ile döndü

Dubai'de düzenlenen 10. Fazza Para Halter Dünya Kupası Meram Belediyesporlu haltercilerin büyük başarılarına sahne oldu.

Kupadan ikisi Dünya Şampiyonluğu olmak üzere beş madalya ile dönen sporcuları tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram’da, hem spor hem de engelliler için yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

Meram Belediyesporlu halterciler, Dubai'de düzenlenen 10. Fazza Para Halter Dünya Kupası’nda iki Dünya Şampiyonluğu bir ikincilik ve bir üçüncülük kazandı.

Dubai'de 39 ülkeden 220 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, Nazmiye Muslu Muratlı 100 kiloluk kaldırışıyla 45 kiloda altın madalya almaya hak kazandı. Sibel Çam 73 kg’da 115 kiloluk kaldırışı ile şampiyona ikincisi olurken, Yasemin Ceylan 61 kg’da 100 kilo, Besra Duman ise 55 kg’da 110 kiloluk kaldırışıyla üçüncü olarak bronz madalya kazandılar. Besra Duman'ın elde ettiği derece gençler kategorisinde de geçerli sayıldı. Bu sebeple, 18 yaşındaki milli sporcu, 110 kiloluk derecesi ile gençler kategorisinde altın madalyaya uzandı.

“SPORCULARIMIZIN HER GÜN BAŞKA BİR BAŞARISI İLE GURURLANIYORUZ”

Uluslararası Şampiyonada aldıkları madalyalarla Meram’ın gururu olan haltercileri tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Dubai'de düzenlenen 10. Fazza Para Halter Dünya Kupası’nda ikisi Dünya Şampiyonluğu olmak üzere toplam 5 madalya kazanan sporcularımızı ve onların yetişmelerinde büyük emekleri olan antrenörlerini canı gönülden tebrik ediyorum.  Meram Belediyesporlu sporcularımız son dönemde üst üste önemli başarılar aldı. Tüm Meram, böylesine önemli bir Uluslararası turnuvada alınan madalyalardan büyük gurur duydu. Bize bu gururu yaşatan sporcularımızın başarılarının artarak devam etmesini ümit ediyorum. Meram Belediyesi’nin yatırımlarında hem spor hem de bedensel engelliler özel birer alan oldu. Gençleri spora özendirmek ve engellileri hayata yeniden kazandırmak için onlarca proje ürettik. Bu sportif başarılar bizim her iki alanda da doğru adımlar attığımızın göstergeleri olması sebebiyle bizim için özel anlamlar taşıyor” diye konuştu.     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.