Meram'dan İsrail'e baykot

Meram'dan İsrail'e baykot

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Konya merkez Meram ilçe belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,  İsrail'in Gazze'ye saldırmaya, masum çocukları katletmeye devam ettiğini söyledi.

Gazze'de yaşanan acıyı yüreğinde hissettiğini belirten Toru, İsrail'in yaptığı zulmün, yanına kar kalmayacağını ifade etti.

Gazze ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve soykırımlara sessiz kalmamak gerektiğini vurgulayan Toru, "Bununla ilgili toplum olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Gazze'ye, Meram'ın kardeş şehri olduğu için ayrıca duyarlıyız. Bu konuda gereken tepkiyi gösteriyoruz" diye konuştu.

Gazze'deki Müslümanlar can çekişirken, belediye olarak bu duruma duyarsız kalmadıklarını dile getiren Toru, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimize maddi ve manevi yardımlarımızı yapıyoruz. Katil terör devleti İsrail ve işbirlikçilerine karşı dik duruşumuzu sergilemeye devam ediyoruz. İsrail'e destek olan Coca Cola'nın her bir şişesi bizim için Gazze'ye atılan bir bombadır. Onun için Meram Belediyesi olarak, bugünden itibaren tesislerimizde İsrail'e destek olan her türlü firmanın ürünlerini yasaklamış bulunmaktayız. Bu konudaki duruşumuz da devam edecek. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Gazzeli kardeşlerimize herkes kendi gücü nispetinde destek vermek zorunda. Her zaman onların yanındayız. Allah, Gazze'de zulüm altında olan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun."

Toru, ayrıca İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılardan dolayı, ramazan boyunca gerçekleştirilen "Meram'da Ramazan" etkinliklerini iptal ettiklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum