Meram’da sanayiyle ilgili istişare toplantıları sürüyor

Meram’da sanayiyle ilgili istişare toplantıları sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçeye kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor.

Meram’da iş gücü potansiyelinin çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi amacıyla kurulması planlanan OSB ilgili istişare toplantıları sürüyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz aylarda şehrin üst düzey yöneticileri, sanayicileri ve iş adamlarıyla yaptığı istişare toplantısının ardından dün de MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

“GECE NÜFUSUMUZ GÜNDÜZ NÜFUSUMUZDAN 2 KAT FAZLA”

Bir otelde düzenlenen toplantıda, organize sanayi bölgesiyle ilgili bilgi veren Başkan Toru, OSB kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları yaptıklarını ifade ederek, “Meram’da gece nüfusu ile gündüz nüfusu arasında iki kat fark var. Gündüz nüfusumuz 150 bin civarındayken gece nüfusumuz ise 340 bini geçiyor. Ticari alan ve sanayi alanlarının diğer ilçelerde hâkim olmasından dolayı o ilçelere gidip gelen yoğun bir nüfus var. Bundan dolayı trafikte de bir yoğunluk yaşanıyor. Organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla ilçe ekonomimize büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca trafikte de önemli rahatlama olacak” dedi.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYECEK”

Karaman Yolu ile Kaşınhanı bölgesi arasında kurulacak organize sanayi bölgesinin; şehrin hakim rüzgarının kuzeyden esmesi nedeniyle çevre kirliliğine de neden olmayacağını vurgulayan Başkan Toru, yer seçimiyle ilgili olarak da, “Şehrin en etkin ana arterlerinden biri olan Karaman Yolu üzerinde olması, yeni çevre yolu aksına yakın olması, Kayseri-Antalya Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın bu bölgeden geçecek olması ve ayrıca Mersin Limanı’na inen hattın da bu bölgeden geçmesi lojistik açıdan bu bölgenin önemini artırmıştır” ifadelerini kullandı.

“53 BİN KİŞİYİ ETKİLEYECEK”

Organize Sanayi Bölgesi’nin 53 bin kişilik nüfusu etkileyecek bir potansiyeli olduğunu dile getiren Başkan Toru, “Meram ilçemizde Alakova, Gödene, Hasanköy, K.Aybahçe, Kaşınhanı, Loras, Yaylapınar Kaş, Yaylapınar Süleymaniye ve Yaylapınar Uhud Mahalleleri ile ve Karatay ilçesinden de 3 mahalle olmak üzere toplam 53 bin kişilik nüfusu etkiliyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk etapta 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu da çalışanların aileleriyle birlikte yaklaşık 19 bin kişiyi etkileyecek bir potansiyele sahiptir” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetimine katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Toru, “Amacımız Meramımız için başarılı çalışmalara imza atmaktır. Bu bağlamda odalarımız, STK’larımız ve şehrimiz için sözü olan herkesin görüşleri bizim için önemlidir. İnşallah Meram için ortak akılla, istişare ile daha güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.

MÜSİAD’DAN BAŞKAN TORU’YA DESTEK

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise, istişarenin önemine dikkat çekti. Şimşek, “MÜSİAD olarak şehrimizin sorunları ve yapılması gereken çalışmalarla alakalı her zaman elimizi taşın altına koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru’ya nazik daveti için teşekkür ediyorum. MÜSİAD olarak bu projenin de Meram’ın da her zaman destekçisi olacağız. Önemli olan istişare ile bölgelerimize güzel olanı ve doğru olan çalışmaları yapmaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.