Meram’da Miraç Kandili Coşkusu

Meram’da Miraç Kandili Coşkusu

Konya’nın Meram İlçe Belediyesi tarafından Sekine Hatun Camisi’nde düzenlenen Miraç Kandili Özel Programı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Meram Belediyesi tarafından Sekine Hatun Camisi’nde düzenlenen Miraç Kandili Özel Programı, akşam namazını müteakip vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Miraç Kandili’nin önemini ve miraç hadisesini anlatan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Öge, “Miraç Resulullah Efendimizin (S.A.V.) hayatında mucizedir, büyük bir olaydır. Efendimiz maddi ve manevi sıkıntılar içerisindeyken, Hicret’ten 1,5 yıl önce miraç hadisesi vuku bulmuştur. Kainatta daha önce hiçbir beşere nasip olmamış bir olay gerçekleşiyor ve Efendimiz, Cenab-ı Allah’ın huzuruna davet ediliyordu. Efendimiz; Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidretül Münteha’ya miraç etmişti. Miraç; yükseliş demektir. Miraç; bu mescitlerle bağlantısını kuran insanın Allah’a yaklaşmasını ifade eder. İmanla, İslam ile Kur’an ile hayatını dizayn eden insanın yükselişini anlatır miraç. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz; ‘Mümin’in miracı namazdır’ buyurmuştur. Namazla mümin miraca erer yani yükselir; Allah’a daha fazla yaklaşır. Namazla Mescid-i Haram’ı, Mescid-i Aksa’yı ve Mescid-i Nebevi’yi gönlünün merkezine taşır” diye konuştu.

Miraç Kandili Özel Programı’nda, yatsı namazını müteakip de şehrimizin önemli mevlithan ve hafızları tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra Mevlit ve ilahiler okundu.

Programdan sonra Meram Belediyesi tarafından cemaate çeşitli ikramlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.