Meram’da Kadir Gecesi Programına Yoğun Katılım

Meram’da Kadir Gecesi Programına Yoğun Katılım

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Sekine Hatun Camiinde düzenlenen ve akşam namazından sonra başlayıp sabah namazına kadar devam eden ‘Kadir Gecesi İhya Programı’na binlerce kişi katıldı.

Kadir Gecesi İhya Programı akşam namazından sonra Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın vaazıyla başladı. Kadir Gecesi’nin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Akpınar, “Kadir Gecesiyle sonlanıyor ramazan. Kadir Gecesi karar gecesidir. Kadir Gecesi kader gecesidir. Bu gece hem birey olarak insanın hem de insanlığın kader gecesidir. Çünkü bu gece inmeye başlayan Kur’an, hem bireyin hem de insanlığın kaderini değiştiriyor. Kadir Gecesi, insanlığın ve ümmetin kaderinin planlandığı ve programlandığı gecedir. Onun için bizler kul olarak bu geceyi dualarla, niyazlarla ve ibadetle geçirmeliyiz” dedi.

Kadir Gecesi İhya Programı, Ahmet Şahin ve ekibinin kıldırdığı Enderun Usulü Teravih Namazı’yla devam etti.

-Sakal-ı Şerif izdihamı-

Teravih Namazı’ndan sonra ise Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar salavatlar eşliğinde ve gözyaşlarıyla Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerden sonra Tesbih Namazı ve Teheccüt Namazı kılındı. Daha sonra Meram Belediyesi tarafından sahur ikramı yapıldı. Program Sabah Namazı’nın eda edilmesiyle sona erdi. Vatandaşlar, Başkan Toru’ya teşekkür ettiler.

“Feyz ve coşkuyla ihya ettik”

Kadir Gecesi İhya Programı’na gösterilen teveccühten duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, şunları söyledi: “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni hemşehrilerimizle birlikte feyz ve coşkuyla idrak ettik. Kadir Gecemiz, tüm İslâm alemine hayırlara vesile olsun. Milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olan bu gece münasebetiyle düzenlediğimiz programa vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi. Sekine Hatun Camiinde düzenlediğimiz Kadir Gecesi İhya Programı’nda; İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Akpınar’ın vaazı, Ahmet Şahin’in kıldırdığı Enderun Usulü Teravih Namazı, Sakal-ı Şerif ziyareti, Tesbih Namazı ve Teheccüt Namazı’nın akabinde de sahur ikramımız oldu. Vatandaşlarımızın teveccühü çok fazlaydı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde herkes bu geceyi ihya etmiş oldu. Yüce Rabbimden hepimizi huzur, bereket ve sağlık içerisinde gelecek seneye de Kadir Gecesi’ne eriştirmesini niyaz ediyorum. Rabbim devletimizin, milletimizin birliğini, beraberliğini daim etsin ve bu gece tüm İslâm aleminin kurtuluşuna vesile olsun. Yaklaşan Ramazan Bayramınız da şimdiden hayırlı mübarek olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.