Meram’da, Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi açıldı

Meram’da, Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezinin açılış töreni düzenlendi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Milli, manevi, kültürel kodlarımızı ne kadar muhafaza edebilirsek o kadar güçlü bir toplum oluruz” dedi

Açılış törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen ve Hz. Mevlana’nın kadın müritlerinden Fahrünnisa Hatun’un adının verildiği Kültür Merkezi hizmet vermeye başladı. Evlendirme Memurluğunu da içerisinde barındıran Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi, ilçe genelinde evlilik işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşları misafir edecek. Ayrıca bina içerisinde bay ve bayanlar için iki ayrı sedirli salon, toplantı salonu, kütüphane, nikah salonu ve spor salonuda yer alıyor.

MERAM HIZLA DEĞİŞİYOR VE GELİŞİYOR
Hızla değişen yaşam koşullarına göre Meram’ın da hızla değişerek geliştiğine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İmar planı revizyonu, kentsel dönüşüm, altyapı, park, spor alanları, sosyal tesisler ve kültür merkezlerinin yapımını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Fahrünnisa, Çaybaşı, Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri sakinleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezimizin yapımını tamamladık ve halkımıza hizmet vermeye başladı” sözlerini kullandı. Tesisin özelliklerinden de bahseden Toru, şu şekilde konuştu: “2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan tesisimiz 4 katlı bir yapıdan oluşuyor. Binamızın bodrum katında mescit, fitness alanı bulunurken zemin katında Evlendirme Memurluğu, Nikah Salonu, idari ofislerimiz, öğrencilerimiz için kütüphane ile çalışma salonları yer alıyor. Birinci katımızda ise bay ve bayanlara ayrı olmak üzere Mecalis-i Seb’a ve Fihi ma fih adlarını verdiğimiz sedirli sohbet salonlarımız bulunuyor. Yine son katta konferans salonumuz var. Ayrıca tesisimizde uzmanlarımız, bölgedeki ailelerimize danışmanlık ve çocuklarımıza psikolojik destek verecek”.

aw446210_02.jpg

FARKLI BİR MİMARİYE İMZA ATILDI
İç ve dış görselliğiyle de farklı bir mimariye imza atıldığını belirten Başkan Toru, “Bu tesisimiz, gerek spora yönelik faaliyetleri gerekse sosyal kültürel faaliyetleriyle bölgemizin ihtiyacına karşılık verecek. Yapımızı tamamlarken özellikle Selçuklu mimarisinden esinlenerek bina görünümüyle farklı bir mimariye imza atmış olduk. Yine içeride toplantı salonlarımızdaki sedirlerimizle birlikte halkımızın geleneksel yaşantısından esinlenerek rahat edebilmesi adına düzenleme yaptık” diye konuştu. Gelecek neslin ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Toru, şu sözleri kullandı: “İnsanlığın huzur reçetesini aradığı huzur reçetesi mensubu olduğumuz inancımızda mevcuttur. Milli, manevi, kültürel kodlarımızı ne kadar muhafaza edebilirsek o kadar güçlü bir toplum oluruz. İnşallah bu tür mekanlarda milli, manevi ve kültürel yapımızın inşa ve ihyasında büyük bir rol oynar. Nesli ihmal etmeden inşa etmek önemli. Bu eserimizde bu anlamda mimarisi ile dikkat çekmektedir”. Meram Kaymakamı Resul Çelik ise şu şekilde konuştu: “Meramlı vatandaşların refahı için mutluluğu için var gücümüzle çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde devletin bize verdiği kamu haklarını etkili bir şekilde kullanmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yatırım ile mahallenin çok önemli bir ihtiyacı giderilmiş oldu.”

MERHAMET HİSSİNİ GELİŞTİRMELİYİZ

Tarihe iz bırakmanın önemli olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da “Yapılan bu tesis sadece bölgemize değil, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerinde ağırlanacağı bir mekana dönüşmüş. Ülkemiz her hizmetin en iyisine layık. Önemli olan tarihte iz bırakarak geleceğe miras olarak bırakabilmektir. Bu doğrultuda yapılan hizmetler takdiri hak ediyor” açıklamalarında bulundu. Ülke genelinde yaşanan olumsuz olaylara da değinen Angı, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Şiddetle beraber ortaya çıkan çocuğa karşı vahşet, kadına karşı vahşet, erkeğe karşı vahşet gibi olaylarla karşılaşıyoruz. Hayatımızda canlıya karşı hürmeti geliştiremedikten sonra varacağımız yer bu tür büyük bunalımlardır. Tarihte karıncayı bile ezmemek için dikkatle yürüyen bir ecdadın torunlarıyız. Tüm canlılara karşı merhamet hissini geliştirmek zorundayız.”Gençliğin önemine vurgu yapan AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, “Yapılan bu tesisin ilim ve irfan yuvası olmasını temenni ediyorum. İlimli irfanlı bir gençlik yetiştirirsek güçlü bir ülke oluruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından duaların edilmesi ve kurdelenin kesilmesi ile Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi hizmete açıldı.

SALİH ACIBADEM

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum