Meram’da doğal ürünler üreticisinden satışa çıktı

Meram’da doğal ürünler üreticisinden satışa çıktı

Meram Belediyesi, Meram Kaymakamlığı, Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Meram Ziraat Odası işbirliği ile Melikşah Pazarı’nda, “Güneşin Işığı, Kadının Emeği” doğal ürünler pazarı düzenlenen program ile açıldı.

300 kadın tarafından hazırlanan doğal ürünlerin üç gün boyunca tezgahlarda yerini alacağı pazar, Cuma ve Cumartesi günleri 10-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Pazarda, tarhana, kurutulmuş ürünler, kışlık ürünler ile kadınların bahçelerinde yetiştirdikleri doğan ürünler sergilenerek satışa sunuluyor. Pazarın açılış törenine protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda söz alan Meram Belediyesi Başkan Vekili Seyhan Taşbaşı, “Etkinliğimiz yöresel ürünlerimizin ve üreticilerimizin desteklenmesi için hazırlandı. Son yıllarda tüm dünyada özellikle gıda ürünlerinde çıkan sıkıntıların temeli, doğallıktan uzaklaşmaktır. Bu süreçte, doğal ve yöresel ürünlerin önemi ortaya çıkmaktadır. Şehrimiz Konya, hassaten Meram bu konuda şanslıdır. Topraklarımızda yetişen sağlıklı ürünlerimiz adeta şifa kaynağıdır. Yöresel ürünlerimizin pazarlarının artırılması için öncelikle inanmalıyız. Raf ömürlerinin artırılması ve ambalaj sorunlarını çözmeliyiz. Bölgemizdeki istihdamı da eklersek ne kadar önemli bir çalışma yaptığımız anlaşılacaktır. KOP kapsamında 2017-2018 yıllarında Meram’da sebze meyve kurutma ve pazarlama projesi hayata geçirilerek 300 kadın çiftçimiz ile uyguladık” şeklinde konuştu.

TARIM ZOR VE ZAHMETLİ BİR İŞ

Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner de konuşmasında, “Oda olarak birçok faaliyeti yürütüyoruz. Bunlardan biri de hanım çiftçilerimizin el emeği yetiştirdikleri ürünleri kurutarak, sağlık açısından çok daha faydalı bir hale getirme uygulaması idi. 14 köyde 300 bayan çiftçimize Tarım Müdürlüğü ve KOP desteği ile bu projeyi uyguladık. Bunun dışında pek çok proje uyguluyoruz. Meram’da bu yıl 10 projeyi uyguladık” ifadelerine yer verdi.
Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Emrah Çerez de yaptığı konuşmada, “İlçemizde yaklaşık 215 bin ton sebze, 10 bin ton meyve üretilmektedir. Bunun dörtte biri kurutulmaya gitmektedir. Bu potansiyelinin artmasına katkı sağlayacak projeyi 2 yılda 14 mahallede, 210 saat teorik eğitim, 420 saat uygulama ile Eylül ayında projemizi tamamladık” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Tevfik Tosun da yaptığı konuşmada kadınların üzerindeki yüke değinerek, “Tarım zor ve zahmetli bir iş. Bu işin asıl çilesini hanım kardeşlerimiz çekiyor” dedi. AK Parti eski Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarımız başımızın tacı. Emekleri her zaman çok değerli. Bugün de görüldüğü gibi çok güzel bir projeye imza atıldış. Tarlada evde üretilenler burada sergilenme imkanı bulunuyor. Üretmenin yanında pazarlama çok önemli. Projeye katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.