‘Meram Yenileniyor’

‘Meram Yenileniyor’

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaptıkları çalışmaları “Alnımızın akıyla 5 yıl” sloganı ile düzenlenen toplantıda anlattı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Toru, “Meram baştan aşağıya yenileniyor” dedi

Meram Belediyesi 5 yıllık çalışmalarını düzenlenen bir toplantı ile kamuoyu ile paylaştı. “Alnımızın akıyla 5 yıl” sloganı ile düzenlenen toplantı Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Milletvekilleri, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, partililer ve belediye çalışanları katıldı. İlk olarak Meram’da yapılaşmanın zor olduğunu söyleyerek başlayan Toru, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemizin güney tarafında tarım arazileri, kuzeyinde Selçuklu, doğusunda Karatay, batısında ise Konya’nın tamamını besleyen su koruma havzası var. Bunun haricinde orman arazilerimiz var. Yapılaşma için kısıtlı bir alanımız var. Meramlı’nın 30-40 yıl önce yapılaşması ile oluşmuş alanlar var. Bu alanlarda halkımızın ihtiyaçlarını çözmek, ihtiyaçlarını karşılamak için 30-40 yıllık problemleri çözmek gerekiyordu. Ada bazlı yapılaşma ile planlamaya giriştik. İlk olarak 13 milyon 200 bin metrekare bir alanı kapsayan bir dönüşüme başladık. Daha sonra kırsal gelişim amaçlı alanı kapsayan 20 milyon metrekarelik bir alan. Bu alanlarımızın 2012-2013 yılına kadar imar planları yoktu. Vatandaşımızın parselleri hisseliydi. Ruhsatlı yapılaşma yoktu. Bunların çözümü için imar uygulaması gerekiyordu. İmar planlarını tamamladık ve 18. maddeyi uygulayarak tapuları verdik.”

img_9018_880x440.jpg

İMAR PLANI YAPMAK YETMİYOR”

“İmar planı yapmak yetmiyor” diyen Toru, şöyle konuştu: “Meram önümüzdeki 50 yıllık süreçte planlanmış bir şekilde. Artık Meram deyince akla Kentsel Dönüşüm geliyor. Hamdolsun Türkiye’de kentsel dönüşüm noktasında bu konuşa vakıf olan sayılı kişilerden biri olduğumu düşünüyorum. Bu dönüşüm kolay olmadı. Şükran mahallesini düşünün. Fiziki yapılar eskimiş. Suç oranları artmış. Böyle bir alanı, şehrimizin kalbindeki yeri bu halde bırakamazdık. Gönlümüzü taşın altına koyarak bu işe başladık. Yoğunluğu düşürdük. Mülk sahiplerini başka bir yere taşıdık. İnşallah yapım kısmına geçiyoruz. Yine mahallelerimizde toplu konutlarımız yükseliyor. Şükran Mahallesi hariç toplam 4 dönüşüm bölgesinde 7 bin daireyi sahiplerine kavuşturacağız. Meram baştan aşağıya yenileniyor.

Hizmet dönemimizde; park, bahçe ve rekreasyon alanlarımız, 108 park, 19 adet koruluktan oluştu. Toplamda 1 milyon 425 bin 453 metrekare alan halkımızın hizmetine sunuldu. Altyapıda ise rekor kırdık. Meram’ın yollarını da Konya’ya yakışır hale getirdik. Toplamda 5 milyon 80 bin 838 metrekare asfaltı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sıfır atık projesi ile çevreyi en güzel şekilde korurken, ekonomimize de değer ürettik. Yapılan 20 milyon TL’lik yatırımla 82 iş ekipman ve aracı alarak araç filomuzu güçlendirdik. Okullarımızı ve camilerimizi yeniledik. Yine açtığımız kütüphanelerle ilime katkıda bulunduk. Gençlik Merkezlerimiz, Millet Kıraathanemiz, mahalle konaklarımız, hasta bakım evlerimiz, kapalı pazar alanlarımız, çarşılarımız ve çocuk parklarımızla sosyal belediyeciliği hep önemsedik.”

img_9023.jpg

PROJE BAZLI HİZMET ÜRETTİK

Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiziki belediyecilik adına caddeler, sokaklar, parklar, sosyal tesisler üretirken hem fonksiyonel hem de en ekonomik şekilde üretmeye çalıştık. Sosyal belediyecilik adına toplumumuzun her kesimini kucaklayan hizmetleri proje bazlı üretmeye çalıştık. Belediyemizce alt yapı çalışmalarımız, asfalt, tretuvar ve parke çalışmalarımız program dahilinde aralıksız bir şekilde devam ediyor. Meram’ın cazibesini daha yukarıya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kaynaklarımızı verimli olarak kullanarak, bütün hizmetlerimizi üst seviyeye çıkarıyoruz. Akıllı depolama sistemlerimizle, sıfır atık projelerimizle verimli belediyecilik yapıyoruz. Turizme katkıda bulunmak adına yaptığımız Ateşbaz-ı Veli Aşçı Günleri, Miras, Dutlu Koruluğu, Zanaatkarlar Buluşması gibi projelerle turizme katkıda bulunduk. ‘Bir nefeste memleket’ projesi ile engelli kardeşlerimizin istihdamına katkıda bulunduk.”

HÂLİD ŞEN

img_9034_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum