Meram Tıp Fakültesi yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını sürdürüyor

Meram Tıp Fakültesi yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını sürdürüyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi (MTF) yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını hızla sürdürüyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi (MTF) yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını hızla sürdürüyor.

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, 35 yılın üzerinde bir deneyime sahip olduklarını hatırlatarak, Türkiye'deki en etkin ve yetkin Tıp Fakülteleri arasında olduklarını ifade etti. Bu yıl 30. mezunlarını verdiklerini aktaran Vatansev, "Mezun olan yaklaşık 6 bin öğrencimizden yüzde 82'si Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) bir programa yerleştirilmiş, uzman olmuş, hâlihazırda çalışmakta. TUS başarımız oldukça yüksek 90 Tıp Fakültesi arasında TUS başarısı açısından ilk 15'in içerisindeyiz" dedi.

Yeni fakülte hastanesi binasında sağlık hizmeti ve eğitimi açısından daha kaliteli bir hizmet verileceğini söyleyen Vatansev, "Öğrenci ve mütehassıs hekim yetiştirme alanında tercih edilebilecek binamız olacak. 900 yatak kapasitesini aşkın bir bina. Eski ve yeni binamızla birlikte bin 500 yatak kapasitesine ulaşmış olacağız. Yeni donanım, kompakt bir yapı ile tamamen yeni sistem tıbbi malzemelerle, cihazlarla donatılmış bir hastane binasında sağlık eğitimine devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni morfoloji binası hızla tamamlanıyor

Tıp eğitiminin ilk üç yılının verildiği 25 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip bir morfoloji binaları olduğunu söyleyen Vatansev, bu binada 5 amfi, 48 kişilik 14 tane sınıf, 3 tane büyük öğrenci laboratuvarı, 1 tane geniş maketlerle donatılmış anatomi öğrenci laboratuvarı, 17 tane küçük öğrenci laboratuvarı bulunduğunu aktardı. Prof. Dr. Celalettin Vatansev; bu binaya ek olarak önümüzdeki eğitim yılına yetiştirilmek üzere ilave binanın yapım çalışmasının devam ettiğini, 7 bin metrekare kapalı alana sahip, içerisinde kütüphanesi, geniş yemekhanesi olan yeni bir ek binanın daha yeni eğitim için planlanmakta ve açılmaya hazır hale getirilmekte olduğunu söyledi.

5 öğrenciye 1 öğretim üyesi

Bin 600'e yakın öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Vatansev, öğretim üyeleri ve akademik personel sayıları hakkında da bilgi vererek, "130'un üzerinde profesör, 60'ın üzerinde doçent, 80'e yakın yardımcı doçent olan öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Geniş bir kadromuz var. Hem sağlık hizmeti hem eğitimde alanında yetkin ve etkin arkadaşlarla oluşturmuş olduğumuz kuvvetli ve alanında söz sahibi olan kadroya sahibiz. Gelişmiş tıp fakültelerinde 4 ya da 5 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor bizde de 5 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor. Hem eğitimde hem hastanede 450'nin üzerinde araştırma görevlisi kadrosuna sahibiz. MTF eğitimde de sağlık hizmetinde de büyük bir aile olarak bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam etmekte" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.