Meram da intifada!

Meram da intifada!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Filistin özgürleşmedikçe intifadanın bitmesi düşünülemez. Meram olarak bizler de bu duruşun arkasındayız ve Meram’da ki intifada yüreklerimizde başlamıştır” dedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma girişimi ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıma kararı tepkiyle karşılanıyor. İşgalci güçlerin tutumuna karşılık Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meclis Üyeleri, kadın ve gençlik meclisleri, muhtarlar ve personel de Kudüs’te gelişen olaylarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirerek Kudüs’e sahip çıktılar. 

“İSLAM ALEMİ’NİN BEKA MEVZUU; KUDÜS”

Bu tür eylemlerle İslam coğrafyasının hedef alındığını belirten Toru, “Son yıllarda, ülkemizin de içinde bulunduğu İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı dinmezken; kendisini süper güç olarak lanse eden ve dünyanın jandarmalığına soyunan aslında bir numaralı emperyalist bir devlet olan Amerika tarafından yeni bir dinamitin fitili ateşlenmiştir. İslam Alemi’nin beka mevzuu olan Kudüs’ün işgal altında olduğu yetmezmiş gibi geçmişte İsrail, Kudüs’ü başkent olarak ilan etse de dünyada kimse tanımamış ve kınamıştır. Şimdilerde ise emperyalizm, Filistinli Müslümanların üzerinden İslam dünyasına yeni bir cephe açmanın yollarını aramaktadır. Uluslararası hukuk ihlal edilmektedir.” şeklinde konuştu. Filistinli Müslümanların kucaklarına bırakılan pimi çekilmiş bombanın, İslam âleminin kalbine saplanan bir hançer olduğunu aktaran Toru, “Zannediyorlar ki, Filistin halkı sahipsizdir, zannediyorlar ki Müslümanlar El Aksa’yı, Kubbet-üs Sahra’yı boynu bükük bırakacaklar. Nuri Pakdil’in “Kudüs’ü Düşünme Saati” dediği saatler bu saatler. Ne Filistin halkı yalnızdır, ne de mukaddes beldelerimiz.İslam’ın ilk kıblesinin mahzun duruşu yüreklerimizi dağlarken, nice Peygamberlerin ayak izlerinin durduğu ve her köşesinde aziz hatıralarının yaşadığı topraklar, İslam topraklarıdır ve korunması da Müslümanlara aittir” dedi.

“KUDÜS ÜZERİNDE SÖZ SÖYLENECEKSE BU SÖZ BİZE AİT”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çekerken “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki söylemleri sorumluluklarımızı hatırlatırken Kudüs üzerinde söz söylenecekse bu sözün bize ait olduğunu da bir kez daha hatırlatırım. Kudüs, İslam’ın kalbidir, Kudüs tüm dünya Müslümanlarının ilk kıblesi ve kıblegahımız olması nedeniyle bizler için hayati bir öneme sahiptir. Kudüs olmadan bir İslam dünyası düşünmek mümkün değildir” şeklinde görüş belirtti.  Filistinli çocukların ellerindeki taşlar, ebabil kuşlarının taşları gibi zalimlerin yüreklerine korku düşüreceğini belirten Toru şunları söyledi: “İntifada her yerdedir; sadece Filistin’de, Filistin halkının, Filistinli çocukların yaşadığı coğrafyalarda değil; Müslümanlarının yaşadığı her yerde intifada başlamıştır. Müslümanlar için, insan haklarına gerçekten inananlar için, Filistin özgürleşmedikçe intifadanın bitmesi düşünülemez. Meram olarak bizler de bu duruşun arkasındayız ve Meram’da ki intifada yüreklerimizde başlamıştır. Bizim için Kudüs, İstanbul’dur, Konya’dır… Kimliğimizdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.