Meram Belediyesi Yeni Yerine Taşınıyor

Meram Belediyesi Yeni Yerine Taşınıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yapımı tamamlanan yeni hizmet binasına taşınıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yapımı tamamlanan yeni hizmet binasına taşınıyor.

Meram Belediyesi, yapımı tamamlanan Hacı İsa Efendi Mahallesi, Azerbaycan Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasına taşınıyor. Hizmet standartlarını yükseltecek olan belediye binasına taşınma işleminin Ağustos’un ikinci haftasında tamamlanması bekleniyor.

Meram Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, vatandaşların taleplerine daha iyi cevap verebilmek adına yapımı sona eren belediye binasına taşınma işlemlerinin başlanıldığı belirtilirken, ‘Ağustos’un ikinci haftasına kadar tüm müdürlüklerimizle birlikte Eski Et ve Balık Kurumu’nun yerine inşa edilen yeni belediye binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Tüm Meramlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz’ denildi.

30 BİN METREKARELİK ALANDAN OLUŞUYOR

Belediye hizmet binası ile ilgili bilgilere de yer verilen açıklamada, “1 kat bodrum ve zemin + 5 kattan oluşan Belediye Hizmet Binası, kapalı otopark alanı ve sosyal tesiste dahil olmak üzere yaklaşık 30 bin metrekare alandan oluşmaktadır. Binada yaklaşık 182 araçlık kapalı ve 158 araçlık açık otopark alanı bulunmaktadır. Ayrıca bina bloğunda toplam 7 adet asansör yer alırken, 4 asansör vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere tasarlanmıştır. Bununla birlikte katların çoğunluğunda bay ve bayan olmak üzere ikişer adet lavabo, çay ocakları, fotokopi odaları, bebek bakım odaları, engelli lavaboları, kat görevlilerine ait odaları içinde bulunduran alanlar, vatandaşın kolay ve sağlıklı hizmet alabilmeleri için düşünülmüştür. Her katta bekleme alanları ve teras balkonlar bulunurken vatandaşların dinlenip oturabilecekleri ve işlem sırasını bekleyecekleri alanlar mevcuttur” ifadelerin yer verildi.

TÜM MOBİLYA VE İÇ DEKORASYONU YÜKLENİCİ FİRMA ÜSTLENDİ

Yeni hizmet binasındaki tüm eşyaların yenilendiğinin belirtildiği açıklamada, “Daha önce belediye binasını inşa eden yüklenici firma ile yapılan protokolde bina içerisinde bulunan tüm eşyaların yenilenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Meram Belediyesi yeni hizmet binasının tüm mobilya ve iç dekorasyon masrafları yüklenici firma tarafından karşılanmıştır” denildi.

BİN 800 KİŞİLİK CAMİ

Hem mahalle halkının hem de belediye personelinin ibadetlerini yerine getirmesi için yapımı tamamlanan cami hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan cami yaklaşık bin 500 metrekare alana inşa edilmiştir ve yaklaşık bin 700 kişi ibadet edebilmektedir. Cami yanında bay ve bayanlara ait hizmet vermek üzere lavabo ve şadırvanlar düşünülmüştür” sözleri yer aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.