Meram Belediyesi yeni binasına taşınıyor

Meram Belediyesi yeni binasına taşınıyor

Meram Belediyesi, bir süredir geçici olarak bulunduğu Anıt civarındaki hizmet binasından Azerbeycan Caddesi’nde 2012 yılında yapımına başlanan ve tamamlanmakta olan yeni binasına taşınmaya başladı.

Bazı müdürlükler taşınarak yeni binada hizmet vermeye başladı. Taşınma işleminin yaklaşık iki hafta daha süreceği ve ağustos ayının ikinci haftasında taşınma işleminin biteceği ifade ediliyor. Şu anki hizmet binasında bulunan iki bloktan birinin taşınma işleminin tamamlandığı öğrenildi. Yeni hizmet binasında eksikler tam olarak tamamlanmadı. Çevre düzenlemesi, giriş yolları ve bazı bölümlerdeki eksikliklerin kısa süre içerisinde tamamlanması ve belediye hizmet binasının resmi açılışının önümüzdeki aylarda yapılması planlanıyor.

ESKİ BİNAYA TALİP ÇOK

Meram Belediyesi yeni hizmet binasına taşınma işleminin ardından eski binanın ne olacağı ise merak konusu. Şehrin merkezi bir noktasında bulunan ve ulaşımı kolay olan bu binanın kamu hizmetlerinde kullanılacağı dile getiriliyor. Binaya KOP İdaresi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nün talip olduğu iddia edildi. Yeni Belediye Hizmet Binası 1 bodrum 5 normal kattan oluşuyor ve 3 bin 700 metrekare kat alanı bulunuyor. Ayrıca park alanları, kapalı otopark ve sosyal tesis de bulunan yeni hizmet alanında arsa alanı 40 bin metrekareyi buluyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum