Meram Belediyesi bayramlaştı

Meram Belediyesi bayramlaştı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi çalışanları bayram tatili sonrası mesaiye bayramlaşma töreniyle başladı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, sabah 07.30'da Arif Bilge Tesislerindeki çalışanlarla, ardından da belediye hizmet binasındaki çalışanlarla bayramlaştı. Bayramlaşma programlarına meclis üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.

"Değerlerimize sahip çıkmalıyız"

Bayramlaşma programında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olarak birlik ve beraberlik içerisinde safları sıklaştırmanın önemine vurgu yaparak, "Bayramları vesile kılarak kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları unutmalıyız. Eğer bizler birlik ve beraberliğimizi koruyamaz ve nifak tohumlarına izin verirsek millet olmamızın bir anlamı kalmaz. Bin yıllık devlet geleneğinde bizi ayakta tutan da bu değerlerimizdir. Bu değerlerimize inşallah sahip çıkacağız" dedi.

"15 Temmuz turnusol kağıdı oldu"

15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemiz üzerinde oynanan oyunların gün yüzüne çıktığını kaydeden Başkan Toru, "15 Temmuz bir anlamda içerimizdeki hainlerin ortaya çıkmasında bir turnusol kağıdı vazifesi gördü ve şu anda ülke olarak içimizdeki safraları atıyoruz. Tabi ki bu incelemeler sürdürülürken hiçbir arkadaşımızın haksız yere mağdur olmasına izin vermeyiz. Ancak bu yapıyla ilgisi varsa da hiç kimseye de özellikle 15 Temmuz'dan sonra müsamahayla bakmamız söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

"Bayramda birçok güzelliği bir arada yaşadık"

Kurban Bayramı'yla birlikte farklı kutlamalar ve anma programlarını da bir arada yaşadıklarını dile getiren Toru, "Ülkemize büyük hizmetler etmiş Merhum Başbakanımız Merhum Adnan Menderes'i şehadete erişinin 55. yılında rahmetle andık. Millet olarak kolay süreçlerden geçmedik. 17 yıl boyunca "Tanrı uludur" diye okunan ezanlarımızın "Allah-ü Ekber'e dönmesi için başbakanımızı, bakanlarımızı verdik. Bundan sonra da inancımızdan, kimliğimizden, kültürümüzden, değerlerimizden, vatanımızdan, ezanımızdan ve bayrağımızdan vazgeçmemek üzere yine hepimiz şehadete hazırız. Konya topraklarında yapıldığı belirlenen ve ecdadımızın Bizanslılar'a karşı kazandığı Miryokefalon Zaferi'nin 840. yıldönümünü de yine bayram tatilinde kutlamış olduk" diye konuştu.

"Örnek ilçe belediyesiyiz"

Meram gibi şartların zor olduğu ve fiziki anlamda yetersizliklerin fazla olduğu bir yerde önemli hizmetlerin yapıldığına dikkat çeken Başkan Toru, "Meram'ın 50 yıllık geleceğine yön verecek, damga vuracak hizmetlere hep birlikte imza atıyoruz. Bir yandan mali durumu düzeltip kaynak üretirken diğer yandan da planlama, dönüşüm ve diğer hizmetlere yön veriyoruz. 20 yılda yapılamayan planlamayı 2,5 yılda gerçekleştirdik. Meram'ın yüzde 60'ını yeniden planladık. Meskun bir sahayı yeniden planlamak çok kolay bir hadise değil. Muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla uzlaşı halinde bu planlamalarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde Meram'ın tamamında bir yenilenme süreci de başlamış olacak. 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Şu anda ülke genelinde gerek planlama gerekse bu kadar büyük alanda dönüşüm yapan başka bir ilçe belediyesi yok. Tabi ki bunu hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Başkan Toru, daha sonra tüm personelle bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.