Belediye'den açıklama: Paralar ödeniyor

Belediye'den açıklama: Paralar ödeniyor

Meram Belediyesi Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda, kişi başına alınan 500 lira kuralar çekilmesine rağmen kurada çıkmayanlara iade edilmiyor şeklindeki habere bir açıklama gönderdi

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda, kişi başına alınan 500 lira kuralar çekilmesine rağmen kurada çıkmayanlara iade edilmiyor. 3 bin 498 kişinin başvurduğu kooperatife 441 kişi kesin kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Kurada ismi çıkmayan ve ön başvuru için ödedikleri 500 liranın geri iade edilmesini isteyen vatandaşlara “26 Kasım tarihinde ödeme yapılacak” deniliyor. Kurada çıkmayanlara geri ödeme yapılacak tutar 1 milyon 528 bin lirayı buluyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Paralarımız neden iade edilmiyor. Bu paralar banka hesabında durduğu zaman gelecek faize mi muhtaçsınız? Paramızı bekletmeden geri ödeyin” şeklinde konuştu.

KONU İLE İLGİLİ MERAM BELEDİYESİ'NDEN BİR AÇIKLAMA YAYINLANDI

Yayınlanan açıklamada, haberde yer alan bilgilerin yanlış olduğu, vatandaşların paralarını çekebildiği vurgulandı.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

merhabahaber.com sitesinde yer alan “Meram 1.5 milyon lirayı neden geri ödemiyor?” başlığı altında servis edilen “Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nce ön başvuruda kişi başına alınan 500 TL’nin kuralar çekilmesine rağmen kurada çıkmayanlara iade edilmediği yönündeki haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

12 Kasım tarihinde çekilen kuraların ardından sonuçlar 13 Kasım tarihinde ilan edilmiştir. Bu tarihten sonra; haberin yayımlandığı 19 Kasım tarihine kadar sadece 3 iş günü geçmiş ve bu kısa süre zarfında parasını çekmeyenlerin büyük kısmının kesin kayıt tarihi olan 30 Kasım gününü bekledikleri tüm kamuoyunun malumudur. İlgili tutarın tamamı tek yetkili olan özel katılım bankasında hak sahiplerini beklemektedir. Bu sebeple bahse konu haberde tüm bilgiler gerçek dışıdır.

Tüm bunlarla birlikte bugüne kadar yüzlerce kişinin yetkili şubeden parasını çektikleri bilgisini de sizlerle paylaşmayı istiyoruz!

Ayrıca, kayıt yaptıran vatandaşlarımızın paralarının katılım hesabında değil cari hesapta beklemekte olduğu tüm kayıtlarda sabittir. Bu bilgiler ışığında sitenizde yer alan haberin düzeltilmesi ve kamuoyunun bu gerçek bilgi ile aydınlatılmasını rica ediyoruz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum