Meral Akşener 2019’da Cumhurbaşkanı adayımız olacak

Meral Akşener 2019’da Cumhurbaşkanı adayımız olacak

MHP'den ayrılıp Meral Akşer'in yeni partisine katılacağını açıklayan Koray Aydın, "2019'da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak" dedi

MHP’de Devlet Bahçeli’ye bayrak açarak Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan ile birlikte Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, kurulacak yeni partiye katılacağını açıkladı.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Aydın, 2019 seçimlerinde Meral Akşener’in başkanlığa adaylığını koyacağını söyledi.

Aydın’ın sözleri üzerine Küçükkaya tekrar sorarak, “Doğru anladım değil mi? Meral Akşener aday olacak…” dedi. Koray Aydın da ‘evet’ diyerek, Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener’in isimlerinin olduğu anketlerin hiçbirinde Erdoğan birinci çıkamadığını belirtti.

MHP’den ayrılık konusuna da değinen Aydın, “Buna mecbur kaldım. Çünkü MHP, AKP’nin içinde eriyecek” şeklinde ifadeler kullandı.

 

“TAYYİP BEY, AKŞENER KARŞISINDA SEÇİMİ KAZANAMAZ”

Yaklaşan seçimler hakkında görüşlerini açıklayan Koray Aydın, iddialı ifadeler kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meral Akşener karşısında gireceği ilk seçimi kaybedeceğini söyledi.

Aydın, “Anketlere göre; Tüm partiler kendi adayını çıkardığı takdirde bile Erdoğan ilk turda seçilemiyor. İkinci tura da Akşener’in çıkacağı kesin görülüyor. Bu turda Erdoğan, Akşener karşısında kazanamaz. Tayyip bey 15 yıldır ülkeye hizmet ediyor. Güzel yaptığı şeyleri de görmezden gelmek olmaz. Ancak isteyen herkesle Meral Akşener’in seçimi kazanacağına dair iddiaya girerim” dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE

“FETÖ ile mücadele en iyi bizim yapacağımızı düşünüyorum. Demokrasiyi işletirseniz, hukukun üstünlüğünü savunursanız FETÖ gibi yapılanmalar barınamaz. Mücadele derine inmiyor. Biz bu konuda çok rahatız, derine ineceğiz.  Ana omurgasını kıracağız. Meral Hanımı da FETÖ  ile mücadelede çok kararlı görüyorum. Şimdi bankaya para yatırdı diye insanları mağdur ediyorlar. İyi de siz paralar yatırın diye kampanyalar düzenlediniz. Okuluna giden vatandaşı işinden atıyorsunuz, ama okullarından mezun bakanlarınız ne olacak? Böyle mücadele edilmez. Sözcü'ye, Cumhuriyet'e FETÖ'cü diye saldırıyorlar. Ana muhalefet liderine FETÖ'cü diye saldırıyorsun. Milletin gönlünde var mı bunun karşılığı? Sorular çalınırken, insanların hakkı çalınırken, iktidar sesini çıkardı?

“HER KESİMDEN İNSANIN OLMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Bu görevi üstlenmem için istek ve arzu vardı. Bu benim istediğim bir şey değildi. Siyaset emekçiysim, ben istemem, vazife olarak görürüm. Her dünya görüşünden insan olacak. Atatürkçüler, Solcular olması için özel çaba gösteriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.