Ali Ayata

Ali Ayata

Menfaatin arkasına sığınanlar

Menfaatin arkasına sığınanlar

Kardeşin kardeşi hain kıldığı, taktir edilmesi gereken bir hususta sırf kendi camiasından olmadığından dolayı taktir edilmeyen bin dünyanın mensuplarıyız.

***

“-cilık”, “cılık” gibi unsarlara sahip değilsen, emeğin büyük olsa bile harcanmaktasın.  Tüm vasıflardan sıyrılarak insanlık itibarının ayaklar altına alınan şu dünyada bir yerin mensubu değilsen ne emeğine kıymet verilir ne de istediğin itibara sahip olursun.

***

Dikkat etmek isteğim konu şu; bizler neyiz, ne için varız, kimin için çalışıyoruz? Sözde ayrı vatanın mensupları olup yine sözde aynı dinin mensupları olup ama özde ikisinin de olmadığı şu dünyada ne için çabaladığımızı dahi bilmiyoruz.

***

Evvela insanlık itibarının yerine getirilmesi gerekmektedir.  Dinin milletin her ne olursa olsun insanlık kavramına ait tüm saygınlıkların yerine getirilmemelidir. Bu saygınlıkları ele alacak olursak; insana olan saygı, yalan söylememek ve doğru olmak başlıca unsurlardır.

Dikkat ediniz MÜSLÜMANLIK unsurları demiyorum. İNSANLIK unsurlarının yerine getirilmesini dile getiriyorum.

***

Haaa…

Biz müslümanız bizim Allah’ımız var diyorsan,  adam gibi adam olacaksın. Müslüman adam zaten yalan söylemeyecek. Zaten doğru ve dürüst olacak.

Müslümanız diye sıkıntı bitti mi diyorsunuz? Yol aynı, maksut aynı ama zihniyetler kirli. Hizmet eden iki farklı akide birbirini kötülüyor, birinin yaptığını diğeri kabul etmiyor ve en sonunda hizmet yapıyoruz deniliyor. Ümmetin yolu tektir, meşakkati çoktur ve  Rahatlığı yoktur.

***

Sonuca gelecek olursak…

Muhhabbet ve samimiyetin uzak olduğu, çıkarın ve menfaatin bolca olduğu şu dünyada gerçek hak ve hakkaniyetin hizmetcisi olanlara;    

***

CENAB-I HAK GÜÇ ve KUVVET VERSİN…

Selam ve DUA ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR