Memurlara fazla mesai yerine fazla izin sistemi

Memurlara fazla mesai yerine fazla izin sistemi

Devlet memurları normal mesainin dışında zorunlu olmadığı sürece fazla mesai yapamayacak ve mesai ücreti alamayacak. Zorunlu hallerde fazla çalıştırılan memura ise ücret ödenemezse izin verilecek.

Memurların en önemli ek gelir kaynakları arasında yer alan fazla mesai yerini “fazla izin”e bırakıyor.

Genelge yayınlandı

Başbakanlık tarafından yayınlanan yeni bir genelgeye göre memurlara zorunlu olmadıkça fazladan mesai yaptırılmayacak. Buna göre belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak.Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecek.

8 saat için bir gün

Ancak fazla zorunlu mesai karşılığında memura fazla mesai ücreti ödeme zorunluluğu da ortadan kaldırıldı. Buna göre devlet, zorunlu olarak fazla mesai yaptırdığı memura ücret ödeyememesi ya da ödememesi durumunda bunun yerine ücretli izin hakkı tanıyacak. İznin süresi ise yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün olarak hesaplandı. Ayrıca, verilecek iznin en çok 10 günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılacak. Böylece memur isterse biriktirdiği fazla çalışma karşılığı izinlerini yıllık izniyle birleştirip, parasız da olsa uzun tatile çıkabilecek.

Memur-Sen kabul etti

Ge­nel­ge­de, söz ko­nu­su faz­la me­sa­i ve izin dü­zen­le­me­si­nin Me­mur-Se­n’­in onay­la­dı­ğı top­lu söz­leş­mey­le mu­ta­ba­ka­ta va­rıl­dı­ğı, do­la­yı­sıy­la me­mur tem­sil­ci­le­ri­nin ona­yın­dan geç­ti­ği özel­lik­le vur­gu­lan­dı. Ge­nel­ge­de, “Ka­mu Gö­rev­li­le­ri­nin Ge­ne­li­ne ve Hiz­met Kol­la­rı­na Yö­ne­lik Ma­li ve Sos­yal Hak­la­ra İliş­kin 2014 ve 2015 Yıl­la­rı­nı Kap­sa­yan 2. Dö­nem Top­lu Söz­leş­me­’de va­rı­lan mu­ta­ba­kat çer­çe­ve­sin­de, faz­la ça­lış­ma uy­gu­la­ma­la­rı ile il­gi­li ola­rak ka­mu ku­rum ve ku­ru­luş­la­rı, aşa­ğı­da be­lir­ti­len hu­sus­la­ra özen­le ria­yet ede­cek­ler­di­r” de­nil­di. Ay­nı ko­nu­da açık­la­ma ya­pan Me­mur-Sen ise “Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan im­za­sıy­la ya­yım­la­nan ge­nel­ge­” vur­gu­su yap­tı.

Memur alımı için tek kanal kullanılacak

Yayınlanan diğer bir genelgeyle kamuda işçi, memur, sözleşmeli tüm personel alım ilanlarının tek bir sitede yayımlanmasına karar verildi. Buna göre kamuya girmek isteyenlerin işe alımları eşit şekilde öğrenmeleri ve kolayca takip edebilmeleri sağlanacak. Genelgeye göre kamudaki tüm işçi, memur ve sözleşmeli personel alım ilanları artık 5 gün önceden Devlet Personel Başkanlığı’na gönderilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının tüm alımları “www.dpb.gov.tr” adresli internet sitesinden duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum