'Memede Hiçbir Şikayet Olmasa Da Kontrol Şart'

'Memede Hiçbir Şikayet Olmasa Da Kontrol Şart'

Kadınlarda çok sık görülen meme kanserini önleme konusunda, hiç şikayet olmasa bile doktor kontrolü yapılması tavsiye edildi. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Acıbadem...

Kadınlarda çok sık görülen meme kanserini önleme konusunda, hiç şikayet olmasa bile doktor kontrolü yapılması tavsiye edildi.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Acıbadem Bursa Hastanesi işbirliği ile 'Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır' konulu söyleşi düzenlendi. BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından Dr. Mevlüt Zengin, konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle kadınlarda sıklıkla görülen meme kanserinin erken teşhisle önlenebildiğini kaydeden Zengin, şu bilgileri verdi: "Meme kanserinde kadının kendisini teşhis etmesi durumu var. Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Dünyada her yıl yaklaşık 10 milyon yeni kanser olgusu ortaya çıkıyor. Her 11 dakikada 1 kadın, meme kanseri nedeni ile hayatını kaybetmektedir. Her 3 dakikada 1 kadına, yeni meme kanseri tanısı konmaktadır."

Kadın olmanın, meme kanserinde başlı başına bir risk faktörü olduğunun altını çizen Zengin, şöyle devam etti: "Meme kanserinde erken tanı için şikayet olmasa bile her yıl mutlaka kontrol edilmelidir. 40 yaş ve üzeri yaştaki kadınlar 2 yılda bir mamografi çektirmelidir. Meme kanseri görülme sıklığı her geçen gün artarken geliştirilen yeni tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde sağ kalım oranı her geçen gün artmaktadır. Meme kanseri erken dönemlerde belirti vermeye başladığı için birçok kadın tarafından kanser ilk evresinde iken fark edilmekte ve bu sayede ölüm oranı azalmaktadır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.