Memecan'ın maden kazası karikatürüne tepki

Memecan'ın maden kazası karikatürüne tepki

Ermenek'te 18 işçinin madende kaldığı kazanan ardından konu basının gündeminde. Salih Memecan'ın konuyla ilgili olarak bugünkü Sabah gazetesinde yer alan karikatürü ise sosyal medyada tepki görüyor.

Türkiye Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında mahsur kalan ve sağ kalmaları artık mucizelere bağlı olan 18 işçi için gözyaşı dökerken, bugün yayınlanan gazetelerin de gündeminde öncelikli olarak bu konu vardı. Pek çok gazete Ermenek’teki maden kazasını manşetine taşırken, Sabah gazetesinde yer alan bir karikatür ise özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Kurtarma çalışmalarına katılan bir kişiyi, arkasında ağlayan işçilere, “arkadaşlar işi zorlaştırıyorsunuz” derken gösteren karikatür tepki çekiyor. Sosyal medya kullanıcıları, karikatürün, maden kazasına yönelik tepkiler ve halkın yaşadığı üzüntüye yönelik bir küçümseme ve çarpıtma içerdiğini öne sürerek Memecan’a tepki gösterdi.

Salih Memecan daha önce de Gezi Parkı protestoları sırasında can veren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün ardından çizdiği ve ‘temsili bir dış mihrak’ tarafından yapılan ‘görev paylaşımı’nda bir gence “Sen de öleceksin” dediği karikatür nedeniyle büyük tepki toplamıştı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.