Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı, deri fazlalıklarının alınması ile göğüs konturunu çevreleyen dokuların sıkılaştırılması ve göğüs bölgesinin daha estetik hale getirilmesini sağlayan bir cerahi operasyondur. Meme dikleştirme ameliyatının tıp dilindeki adı masto

Meme dikleştirme ameliyatı, deri fazlalıklarının alınması ile göğüs konturunu çevreleyen dokuların sıkılaştırılması ve göğüs bölgesinin daha estetik hale getirilmesini sağlayan bir cerahi operasyondur. Meme dikleştirme ameliyatının tıp dilindeki adı mastopeksi’dir.

Kadınların göğüsleri zaman içinde değişime uğrar ve cit elastikiyetini kaybederek sarkmalar oluşur. Çok fazla kilo vermek, ani kilo değişimleri, yerçekimi, yaşlanma, hamilelik, bebek emzirme ve kalıtım gibi sebepler göğüslerde sarkma ve deformasyona neden olabilmektedir. Meme dikleştirme fiyatları; uzman cerraha, hastaneye, kullanılan tekniklere ve cihazlara göre farklılık gösterebilir. Dr. Zekeriya Kul Kliniği’nin uzman kadrosu, deneyimli ekibi, son teknoloji ürünü cihazları ile yapılabilmektedir. Kendinizi güvenli ellere teslim edin.

Göğüs Dikleştirme Estetiği Öncesi ve Sonrası

Ameliyattan önce uzman cerrah ile ön muayene gerçekleştirilir. Burada ameliyattan beklentileriniz ve istekleriniz konuşulur. Burada kullandığınız vitaminler, bitkisel tabletler, sigara, alkol kullanımı ve ilaçları uzman cerrah ile gerçekçi bir şekilde paylaşmalısınız. Daha önce geçirdiğiniz ameliyatlar, ailenizde göğüs kanseri geçmişi olup olmadığı gibi bilgileri doktorunuza aktarmanız gerekir. Doktorunuz göğüslerinizi muayene edebilir. Büyüklük ve biçimlerine dair detaylı ölçümleri yapabilir. Tıbbi kayıt almak için fotoğraf çekebilir.

Meme dikleştirme estetiği genel anestezi altında yapılır. Damar yolu açılarak sakinleştirici verilir. Daha sonra ameliyata alınır.

ameliyatı’nda genel olarak kullanılan üç tür kesi tekniği bulunur. Birincisi göğüs uçları yani areola çevresinden açılan kesi, ikincisi areola çevresinden ve areoladan aşağı doğru açılan kesiler ve üçüncüsü Areola çevresinden hem yanlara hem de aşağı doğru açılan kesilerdir. Cerrah kesileri açar ve alttaki göğüs dokusunu kaldırır. Göğsün daha dik ve sıkı görünmesini sağlamak için yeniden şekil verir. Burada sarkma oluşan göğüsten deri fazlalıkları alınır. Daha sonra kalan deriler kapıtılırken sıkıştırılır ve dikiş atılır. Dikişlerin üzeri flaster ile kapatılır. Ameliyat sonrasında göğüste izler kalır. Fakat zamanla belirginlikleri yok olur ve belli belirsiz bir hal alır. Daha sonra uzman cerrahınız uygun görürse lazerle izleri yok etme tedavisi yapabilir. Ameliyat esnasında size takılan sporcu sütyenini bir ay boyunca kullanmanız gereklidir.

 

Ameliyat sonrası, şişlik ve morluklar görülecektir. Fakat şişlik ve morluklar ameliyattan bir hafta sonra yok olacaktır. Ameliyattan bir hafta sonra uzman cerrahınıza kontrole gitmelisiniz. Burada size pansuman yapılacaktır. Bu kontrolden sonra banyo yapmanıza izin verilir. Ameliyattan bir hafta sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Fakat göğüs bölgeniz hassas olacağı için olası darbelerden korumanız gerekir.

 

Dr. Zekeriya Kul ‘dan  Meme Dikleştirme Ameliyatı ile ilgili bilgi almak için sizleri http://www.drkul.com/meme-diklestirme-ameliyati.html sayfasına bekliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.