Melih Gökçek'in yerine kim geliyor?

Melih Gökçek'in yerine kim geliyor?

Abdulkadir Selvi köşesinde, istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerine kimin geleceğini yazdı.

Hürriyet’in yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde, istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerine kimin geleceğini yazdı.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bu arada Gökçek’in görevi bırakmamasının perde arkası aralanmaya başladı. Gökçek, Erdoğan’la görüşmesinde, 'Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz' demişti. 2019 yerel seçimlerine kadar görevini sürdürmeyi istiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise o görüşmede Gökçek’e hatalarını sıralayıp, 'Bu işi fazla uzatma, istifa et' karşılığını vermişti. Erdoğan ile görüşmeden sonra istifasını açıklamaması Gökçek’in, Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız bir şekilde çekilmeyeceğini gösterdi. Kendisine yakın isimlere, 2019’a kadar görevinin başında olduğu, Erdoğan’ın kendisine 2019’dan sonra aday olmayacağını kuvvetli bir şekilde hissettirdiği haberlerini sızdırdı. Hiçbiri doğru değildi. Bu Erdoğan’ın önerisi değil, Gökçek’in zaman kazanma formülüydü. Aslında Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin de gizli kalmasını istiyordu. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi ’ndeki makam telefonu üzerinden konferans yaptırarak irtibat kurduğu gazetecilere, ‘Ben belediyede çalışıyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşme yok. Nereden çıkarıyorsunuz’ diye tepki gösteriyordu. Bu görüşmeleri yaptıktan birkaç dakika sonra Cumhurbaşkanı ile görüşmesi başladı.

"İBRE TİRYAKİ’DEN YANA"

Gökçek’le ilgili sürecin kolay olmayacağı biliniyordu. Öyle de oldu. Ama sanıyorum Gökçek krizinde sona gelindi. Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığı söyleniyor.

Peki Gökçek giderken yerine kim gelecek? İbre şimdilik Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den yana.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.