Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

Mekke’nin fethi Konya’da coşkuyla kutlandı

AGD tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Mekke'nin Fethi programı, yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Fethin 1386. yıldönümü, 81 ilde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program öncesinde AGD'li gençler bir araya gelerek “Mekke, İstanbul şimdi sıra Roma'da” sloganları attı. Mehteran Takımı gösterisini izleyicilere sundu. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Hafız Abdusselam Fırat'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra AGD Genel Merkezi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi oldu. Ezgileri ile sanatçı Grup Genç konser verdi.  17 Aralık'ta yapılan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi.  Programa katılan misafirler arasından umre kurası çekildi ve bir kişi umreye gitmeye hak kazandı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

img_5292.jpg

YERYÜZÜNDE HAK HAKİM OLACAK

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Mekke'nin Fethi'nden alınan dersle yeni fetihlerin nasıl yapılabileceğini idrak ettiklerini belirtti.Yakın gelecekte en büyük fethin bu ülkenin evlatlarına nasip olacağını ifade eden Öz, “Büyük hedeflerimiz var. 7 milyar insanın mutluluğunu nasıl sağlarız bunları düşünüyoruz. Ülkemizi yaşanır yapıp bütün İslam ülkelerini bir araya getireceğiz. İslam Birleşmiş Milletlerini kuracağız. Belki, buna bizim ömrümüz yetmez fakat gelecek nesile bu nasip olacak. Yeryüzünde hak hakim olacak” diye konuştu.

81 İL VE BİRÇOK ÜLKEDE GERÇEKLEŞİYOR

Hamd ve şükür ederek sözlerine başlayan AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, programın tüm Türkiye'nin 81 ili ve birçok ilçesinde, Azerbeycan'da, yavru vatan Kıbrıs'ta, Makedonya ve Bosna Hersek'te de icra edildiğini söyledi. Korkmaz, “Dışarıda kar vardı. Bu kar bize Sarıkamış'ı hatırlattı. Sarıkamış'taki ruh, programı yaptığımız salona yansıdı. Salona girerken, davetlilerde güzel bir ruh gördüm. Kıbrıs'a askeri çıkarma yapılırkenki heyecan ve mana bugün bu salonda da var. İstanbul'un, Diyarbakır'ın fethini; tıpkı bugün Mekke'nin Fethi'ni kutladığımız gibi burada anıyoruz. Ülkeye sevdalı olmak bunu gerektirir” dedi.

HÜCRELERİMİZDE FETİH RUHU VAR

Mekke'nin Fethi'nin fetihlerin anası olduğunu dile getiren AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci de, İslam tarihinde dönüm noktası olan fetihlerin yaşandığını kaydetti. Ülkemiz insanlarının fetihler ile yoğrulmuş tarih çocukları olduğunu belirten Büyüktermiyeci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah'a şükürler olsun. Bu kuram, bizim için vazgeçilmez oldu. Allah, bize bu sevdayı vermiş. DNA'larımıza, hücrelerimize fethin şuurunu yerleştirmiş. Bizdeki fetih anlayışı batıl zihniyetlerin anlayışı ile aynı değil. Bizler toprakları işgal ederek değil, gönüllerin İslam'a geçmesini sağlayarak fetih yapıyoruz. Sene 2017, yüreğimiz yanıyor. Yaşanan manzaralar, bizi korkutmuyor, ümitsizliğe düşmüyoruz. Azmimiz daha çok artıyor. Bütün ırkçı Emperyalistler bizi izliyor. En çok Milli Görüşçü'lerden korkuyorlar.”

GENÇLER FETİH AŞKIYLA YANIYOR

Programın selamlama konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ise, İslam'ın hayatın her alanını kuşattığını ve Mekke'nin şehirlerin anası olduğunu vurguladı. “Biz, bu kazanımın bilincindeyiz ve her yıl tekrar tekrar hatırlıyoruz” diyen Parlak, şunları kaydetti: “Televizyonlarda, gazetelerde patlatılan bomba ve çatışma haberlerini duymaktan canımız yanıyor. Şehit olanları, yetim kalanları gördükçe hüznümüz artıyor. Bu hadiseler, sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Genç nesiller fethi anlıyor, biliyor ve bunun aşkı ile yanıyor. Coğrafyamızda yılbaşı kutlamaları adı altında her şeyin yapılması açık bir Emperyalist işgaldir. Gençlerimize Siyer-i Nebi ile efendimizi anlattık. Yarışmaya 20 bin kişi katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bize destek verdi. Biz kutlu peygamberin Hz. Muhammed (S.A.S)'in komutasında gerçekleşen fethi her yıl kutlayarak küresel kuşatmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız ve şuurlandırma programlarımız ile adil, iyi ve güzel olanı yayacağız. Çünkü bu dünya insana dar geliyor.

KAN DÖKMENİN HARAM OLDUĞU ŞEHİR

Mekke'nin önemine dair bir sunum gerçekleştiren İlahiyatçı-Eğitimci Abdurrahman Korkmaz, Mekke'nin dünyanın merkezi olduğunu belirtti. Daha sonra Korkmaz, sunumunda şu ifadelere yer verdi: “Mekke, Hz. Adem'den başlayıp, kıyamet gününe kadar var olacak bir şehir. Birçok, peygamberin kadem bastığı şehir. Mekke'den Medine'ye hicret etme ile emrolunan peygamberimiz için yanındakiler seferber oldu. Hz. Ebubekir, hicret zamanında efendimizi sırtına alarak, onun mübarek ayak izini zarar gelmesin diye kaybettirdi. İslam yolunda cihat etmek bunu gerektirir. Medine'ye gelişi 4 gözle beklenen efendimiz nihayet Medine'ye ulaştı. Bütün evlerin kapısı açıktı. Herkes efendimizi ağırlamak istiyordu. Resulullah, Medine'de hemen 3 şeyi yürürlüğe koydu. Mescid inşa etti, Ensar ve Muhacir kardeştir dedi ve ilk anayasayı oluşturdu. Hendek, Uhud ve Bedir savaşları yaşandı ama içlerinde Mekke sevdası hep yattı. Hicretin 6. yılında efendimiz 'Hazırlanın Mekke'ye umreye gideceğiz' buyurdu. Gönülleri Mekke sevdası ile yananlar bu habere çok sevindi. Fakat çeşitli zorluklarla karşılaştılar. Mekke; kan dökmenin haram olduğu şehirdir. Mekke'nin otlarının koparılması, hayvanlarının kesilmesi yasak bir şehirdir. Kudüs, Şam ve daha birçok yer Mekke'nin anlayıp, yaşanılması ile elde edilir.”

HABER:EMRE ÖZGÜL- TOLGA PARLAK

FOTOĞRAF: HALİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.