Emre Özgül

Emre Özgül

Mekke'nin Fethi, AGD ve Milli Görüşçüler

Mekke'nin Fethi, AGD ve Milli Görüşçüler

“Bir yanda yılbaşı kutlayanlar, diğer yanda Mekke'nin Fethini ananlar iki yana bölünmüştür. Derin yarık giderek büyümektedir. Bacadan giren Noel Baba'ya karşı damardan giren tahammülsüzlük bizi birbirimizden koparmaktadır” söylemleri!

**

“Birbirimizin hayat tarzına çatık kaşla bakmak olur ve kabul edilebilir değildir. Yeniyıl kutlamalarının karşısına Mekke'nin fethini çıkarmak su katılmamış bir cehalet numunesidir” diyen MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli.

**

Sayın Bahçeli'nin kastettiği şey eğer “Milli Görüşçülerin, birilerinin hayat tarzına çatık kaşla bakması” ise öncelikle Bahçeli, bu konuda büyük bir yanılgı içerisindedir.

**

Mekke'nin Fethi'ni “Cehalet numunesi” olarak değerlendiren Bahçeli, Milli Görüşçülerin asıl amaç ve niyetini, tam anlamı ile kavrayamamış sanırsam.

**

İmam Şafii'ye sordular:

Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz ?

Cevap verir: Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Doğru ya, meyve veren ağaç taşlanıyor.

**

AGD; İmanlı ve şuurlu bir nesil yetiştirmek için var gücü ile çalışıyor. Hedefte AGD var. Neden mi? Aynı anda 81 il ve ilçede, bunun yanı sıra birçok ülkede kararlı bir duruş ile program yapmak, hakkı ve hakikati haykırmak; her babayiğide nasip olmaz.

**

Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı; Allah'ın, resulünün ve İslam'ın dillerden ve gönüllerden düşürülmediği bu sıcak ve samimi programların ne zamandan beri cehalet numunesi olarak değerlendirilmeye başlandı anlamakta güçlük çekiyorum.

**

Muhittin Hamdi Yıldırım'ın da dediği gibi “Üst çenesi ABD, alt çenesi Rusya, midesi ise Siyonizm  olmuş bir sistem'in kime ne faydası olacak. Bu insanlar, kendi inanç ve değer sistemlerini yaşatmak için göstermiş oldukları çaba nedeniyle mi eleştiriliyorlar? 

**

Amaç da niyet de ortada. Ülkemiz büyük bir tehdit altında. Ayrıştırıcı söylemler de bulunmak kimseye bir şey kazandırmaz. İbadet, Allah ile kul arasındadır. Hesabı direk Rahman'a verilir.  

**

Cuma hutbesi okutulduğu ve yılbaşı kutlamasına karşı çıkılan paylaşımlar yapılarak, halk kışkırtıldığı için Reina saldırısı gerçekleştirildi diyenlere iki çift sözüm olacak.

**

Bu ifadeler; kabul edilmesi imkansız ve Müslümanların adını karalamaya yönelik olan psikolojik bir yaklaşımdır.

**

Allah, her şeyden önce devletimize ve milletimize zeval vermesin. Aramak isteyen birçok hata bulur. Bizim buna değil, kalpleri kazanacak ve gönülleri okşayacak cümlelere ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR