Mehmetçik'e moral mektubu

Mehmetçik'e moral mektubu

Konya Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Doğu sınırındaki askerlerimize moral vermek için mektup gönderdi. Sınıftaki 36 öğrenci sınıf öğretmenleri Figen Bilgin ile postaneye giderek askerlere yazdıkları mektupları gönderdi

Konya Atatürk Anadolu Lisesi 11/F sınıf öğretmeni Figen Bilgin, okuldaki sosyal faaliyetlerden birisini öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda öğrencilerin Doğu’daki askerlerimize manevi destek için mektup yazdığını ifade etti. Bilgin, öğrencilerin içlerinden geldiği gibi yazdığını söyledi. Askerlerimize mektup yazan öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, "Biz Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf TM bölümü olarak Figen hocamız sayesinde sınırdaki askerlerimize mektup yazmak istedik. Çünkü onlar bizim için savaşıyorlar, bizleri koruyorlar, ülkemizi koruyorlar. Bizde onlara biraz olsun destek vermek, morallerini yüksek tutmak için böyle bir şey yapmak istedik" diye konuştular.


BİZLER 10 SENE SONRASINI HAYAL ETTİK
Mektupları yazarken 10 yıl sonraki geleceklerini hayal ettiklerini ifade eden öğrenciler, "Bizler de zamanı geldiğinde elimiz silah tutacak ve vatanımıza, milletimize en iyi şekilde sahip çıkacağız. Gelecek nesil olarak bunun bilincindeyiz. Amacımız ülkemize en yararlı olacak şekilde bir fert olabilmektir. Bizim gerek görev başında gerekse şehit olan askerlerimize borcumuz var. Onlar bizleri canları pahasına koruyorlar, bizlere inanıyorlar yapıkları kutsal görevin karşılığını yeni nesil olarak boşa çıkarmayacağız" şeklinde konuştu.   


TERÖR OLAYLARININ BİTMESİNİ İSTİYORUZ
Ülkede yaşanan terör olaylarıyla ilgili de tepkilerini belirten öğrenciler, şu ifadelere yer verdi: “Artık bu ülkede kan dökülmesini istemiyoruz. Her gün gelen şehit haberleri bizleri çok üzüyor. Ölen askerlerimiz polislerimizde bir insan, onlarında aileleri var ve vatan uğruna canlarını feda ediyorlar. Artık böyle haberler duymamak ve bu olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Barış ile devam eden bir ülke ve demokrasinin her zaman var olacağı bir gelecek için elimizden geleni yapacağız. Bu ülke doğusundan batısına hepimizin ve tüm vatandaşlar ülkemize sahip çıkmalı."
TOLGA PARLAK merhabahaber.com

2-1-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.