MEHMETÇİK TARİH YAZIYOR

MEHMETÇİK TARİH YAZIYOR

TSK ve ÖSO tarafından terör örgütü YPG/PKK'ye karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda hainlerin inine girildi. Zeytindalı Harekatı'nın 58.gününde Türk ordusu Afrin'e girdi. Afrin Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) 20 Ocak 2018 tarihinde birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda tarih yazıyor. Afrin Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde düştü. Tarihi zaferle birlikte terör örgütü PKK/YPG üyeleri de şehirden kaçmaya başladı. Mehmetçik ve ÖSO kuvvetleri şehir merkezinde kontrolü sağladı. Afrin merkezindeki kamu binalarına ve terör örgütünün sözde karargahına Türk bayrakları ve ÖSO bayrakları asıldı. Şehirde Türk askerini gören halk ise sevinç gözyaşlarına boğuldu. Zeytin Dalı Harekatı'nın 58'inci gününde Afrin kent merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, bir dükkana girip çocuklarıyla birlikte teröristlerden saklanan bir grup kadın tarafından zılgıtlarla karşılandı. ÖSO mensuplarını karşılarında görüp kepengini açtıkları dükkandan çıkan kadınlar, zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu. ÖSO savaşçıları, TSİ 05.00 sularında, ilçe merkezini kuşatan cephe hatlarından çıkış yaptı. Yaklaşık bir saat içinde unsurlar, doğu, batı ve kuzey yönlerinden merkeze girmeye başladı. Bu sırada teröristlerin döşediği birkaç mayının infilak ettiİlerleyen TSK ve ÖSO unsurları ilk etapta Eşrefiye, Mahmudiye ve Cemiliye mahalleleri ile gümrük ve elektrik dağıtım binalarını ele geçirdi.Direnişle karşılaşmayan ÖSO ve TSK unsurları, 8.30 sularında ilçe merkezinde kontrolü sağladı. Kontrolün sağlanmasının ardından, güvenlik faaliyetleri başladı.TSK ve ÖSO uzmanları mayın ve el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getiriyor. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösteriliyor.

29315295_10156215656424116_1033084001423720448_o.jpg

TÜRK ORDUSU İNLERİNE KADAR GİRDİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki en önemli üssü olan Afrin'in kahraman Türk ordusu tarafından ele geçirilmesi tüm dünyada şok etkisi yarattı. Yıllardır Afrin ve çevresini tünellerle çeviren terör örgütü ve bazı Batılı ülkeler, Türk ordusunun başarılı bir şekilde operasyonu yürütmesi karşısında büyük hezimete uğradı. Bölgeye çok sayıda mensubunu gönderen, Afrin ve çevresini silah deposuna çeviren terör örgütü kahraman Türk ordusuna direnemedi. Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 4 binden fazla terör örgütü üyesi öldürüldü. Harekatta Türk ordusu 45 şehit verdi. 183 askerimiz ise gazi oldu. Harekatta 150 civarında ÖSO mensubu şehit oldu.

AFRİN ZAFERİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

4-3-048.jpg

Foto Altı.
Güvenlik Analisti Erol Başaran Bural

Güvenlik analisti 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Milli Güvenlik ve Dış Politika Araştırma Merkezi Başkanı emekli Albay Erol Başaran Bural, tarihi Afrin zaferini Merhaba Gazetesi'ne değerlendirdi.
Bural, şunları söyledi: "Başlangıcında ülkemiz sınır hattı boyunca PKK/PYD terör örgütü tarafından inşa edilen beton tahkimatların ele geçirilmesi ve kırsal alanların tamamen temizlenmesi sürecinde harekat bir miktar yavaş ilerliyor gibi gözükse de, ilçeye bağlı yerleşim yerlerinin kontrol altına alınması ve temizlenmesi sürecinde oldukça hızlı bir ilerleyiş sağlandı. Sırasıyla Bülbül, Raco, Cinderesi, Şeyh Hadid ve Şeran beldelerinin süratli bir şekilde kontrol altına alınması aslında Afrin merkezinde oldukça hızlı bir şekilde ele geçirileceği yönünde emareler taşıyordu ve Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıldönümünde şanlı TSK birliklerimiz ve ÖSO güçleri bu emareleri gerçeğe çevirdi. Henüz 2 aylık bir süre dolmadan Afrin bölgesinin yüzde 80’e yakın bir bölümünün ele geçirilmesi ve bölgede yuvalanan PKK/PYD terör örgütü mensuplarının büyük kısmının etkisiz hale getirilmesi TSK’nın hem hibrit çatışmalara yönelik tecrübesinin hem de milli ve yerli silah teknolojisinin sahadaki en büyük göstergesi oldu. Bu harekâtın başarısı ile TSK ve Türkiye bir kez daha diğer ülke ordularına da örnek olacak şekilde hem bir bölgenin sistematik ve hızla nasıl ele geçirilebileceğini hem de bölge halkına zarar vermeden bir harekâtın nasıl başarılacağını göstermiş oldu. Harekâtın bir diğer sonucu da PKK/PYD terör örgütünün şişirilmiş ve propaganda ile abartılmış imkân ve kabiliyetlerinin gerçeği yansıtmadığının görülmesi oldu. Türkiye’nin bundan sonra bölgesinde terörle mücadele konusunda atacağı en önemli adım Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının sonucunda açıkça görüldüğü gibi bölgedeki terör örgütü varlığını sona erdirmek üzere öncelikle Münbiç ve ardından Fırat’ın doğusundaki bölgelere yönelik harekatlarla bölgeye barış ve huzurun getirilmesi olacaktır. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.