Mehmet Metiner çark etti!

Mehmet Metiner çark etti!

4 yıl önce AKP'de milletvekilliği görevi yürüttüğü dönemde "Akrabalar koruyup kollanmalı" diyen Mehmet Metiner, İslam tarihinden örnekler vererek akraba siyasetinin partilere zarar verdiğini belirtti.

2015 yılında AKP'de milletvekilliği yaptığı dönemde katıldığı bir TV programında "Cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ne okunur; 'Akrabalarını koru kolla' der" diye açıklama yapan Mehmet Metiner, Star'daki yazısında, akraba kayırmacılığının partilere zarar verdiğini vurgulayarak, bundan uzaklaşılması gerektiğini söyledi.

"SİYASETÇİ LİYAKATLİ OLSA BİLE HİÇBİR AKRABASINI GÖREVE GETİRMEMELİ"

"Bir siyasetçi liyakatli olsa bile güç sahibi olduğu yerde uzak ve yakın hiçbir akrabasını göreve getirmemelidir" diyen Metiner, "Yerelde gücün bir ailede/kabilede tekelleşmesi davaya çok büyük zarar verir. Bunun yapıldığı yerlerde gücümüzün giderek nasıl zayıfladığı, küskün ve dargınların sayılarının ise nasıl çoğaldığı analiz edilirse ne dediğim anlaşılır. Güç zehirlenmesi yaşayanların akraba kayırmacılıklarıyla davamıza zarar vermelerinin önüne geçilmezse pusuda bekleyen fitnecilerin değirmenine su taşınmış olur. Benden söylemesi" uyarısında bulundu.

AKP'li eski vekil Metiner'in yazısında isim vermese de AKP içinde rahatsızlık konusu olduğu söylenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın durumuna gönderme yaptığı iddia ediliyor.

"KİM Kİ SİYASETE AKRABA KAYIRMACILIĞINI TAŞIMIŞSA..."

Metiner, dört yıl aradan sonra "Kim ki siyasete akraba kayırmacılığını taşımışsa veya bir başka deyişle akrabalarını herkesin önüne geçiren bir siyaset izlemişse fitneye sebebiyet vermiştir" sözleriyle bu duruma tepki göstererek şu ifadeleri kaydetti:

"Siyaset akrabalarınıza güç ve imkan devşirdiğiniz bir araca dönüştüğü andan itibaren halk nezdinde itibarını kaybeder. Kaybeden sadece siyaset kurumu olmaz, en başta siyasetçi ve o siyasetçinin siyaset yaptığı parti olur. Alttan alta başlayan şikayetler ve hoşnutsuzluklar kuvveden fiile çıktığında ise iş işten geçer. O yüzden tedbiri baştan almak gerek."

Öte yandan 2015 yılındaki sözlerini "unutan" Mehmet Metiner, "Akraba kayırmacılığını üzerime boca eden o müptezel müfterileri milletvekilliği yaptığım süre içinde kendi ilimde (Adıyaman ve İstanbul) bir tek akrabama bir makam sağladığımı ispata çağırıyorum" diye yazdı.

METİNER 4 YIL ÖNCE NE DEMİŞTİ?

2015 yılında AK Parti Adıyaman Milletvekili görevini yapan Mehmet Metiner, Mercan TV'de "AK Partili bakan ve vekil yakınlarının torpille devlet kadrolarına atandığı" yolundaki iddiaları cevap vermişti. Metiner'e, dayısının oğlunun Sincik ilçesine Milli Eğitim Müdürü olarak atanması da sorulmuştu. İl içindeki atamaların vali tarafından yapıldığını söyleyen Metiner, akrabaların atanması iddialarına ise şu cevabı vermişti:

"Akraba olduğu için atanma olmaz ama şunu da söyleyeyim; biz inançlı insanlarız değil mi; cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ne okunur; 'Akrabalarını koru kolla' der."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum