Mehmet Görmez'in 'İbret-i Alem'ine Karikatürlü Gönderme

Mehmet Görmez'in 'İbret-i Alem'ine Karikatürlü Gönderme

Mehmet Görmez'in lüks makam aracını "İbret-i alem" olsun diye iade edeceğini açıklaması üzerine Yeni Asya'dan çok konuşulacak karikatür...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden Mercedes S500 model makam aracı alındığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracının piyasa değerinin 985 bin lira olduğunu açıklamıştı.

Zeyrek, "Sürekli israftan bahseden, sürekli mütevazi hayattan, cübbenin erdeminden bahseden birinin 322 bin liralık bir araca binmekten gocunmadığı bir ülkede yaşadığımız için kendime payıma düşen kısmından özür dilerim." demişti.

Görmez, katıldığı bir televizyon programında alınan makam aracını ibret-i alem için iade edeceğini söylemişti.

Zeyrek, "Ben çok merak ediyorum bu haberler yapılmasaydı sayın Diyanet İşleri Başkanı bu aracı satın alan elemanlarına 'ya ben bu ay Diyanet dergisine Müslümanların şatafatla imtihanı başlıklı bir yazı yazdım. Siz bu şatafatlı arabayı niye aldınız?' diyecek mi çok merak ediyorum" şeklinde konuşmuştu.

Yeni Asya karikatüristi İbrahim Özdabak bugün çizdiği karikatür ile "ibret-i alem" sözüne dikkat çeken bir yorum getirdi.

İşte, o karikatür:

karikatur-036.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.