Mehmet Görmez'den Gülen'e şok mektup

Mehmet Görmez'den Gülen'e şok mektup

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in FETÖ lideri Gülen'e tartışma konusu olacak bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

TGRT Haber ekranlarında 'Günaydın Türkiye' programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in FETÖ liderine gönderdiği mektuba yer verdi.

Prof. Şimşirgil ve TGRT Haber ekibi, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in 2013 yılında FETÖ lideri Gülen'e yazdığı mektubu canlı yayında ekranlara getirdi. Görmez'i istifaya davet eden Prof.Şimşirgil, İmam Rabbani hazretleri ve eserlerine dil uzatan Diyanet çalışanının, kurum tarafından korunmasına da sert çıktı.

ŞİMŞİRGİL: DERHAL GÖRMEZ İSTİFA ETMELİ

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil mektubun ortaya çıkmasının ardından 'Derhal Görmez istifa etmeli' dedi.

Görmez, Gülen'e yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı: 

"Ehl'i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem'in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem', tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz "Hadislerle İslam - Hadislerin hadislerle yorumu" eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim." 25.04.2013 Mehmet Görmez"

333.jpeg

"GÖREVDEN ALINAN ÖZAFŞAR'IN ONLARDAN FARKI YOK"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Emin Özafşar'ın görevden alınmasını değerlendiren Şimşirgil şunları söyledi:

"7-8 yıldır beraberler. Onlardan hiç farkı olduğunu düşünmüyorum.  Görevden aldık onun üzerine yüklemek şeklinde ifade edebilirler. Yarın da çok önemli bir göreve getirebilir. Mehmet Görmez nasıl Bardakoğlu'nun bir numaralı yardımcısıydı. Hep beraberlerdi. Bardakoğlu, 'Diyanet Sünni kuruluş değildir' dedi. Bardakoğlu FETÖ'nün bütün projelerine sahip çıktı. Millet nazarınca birşeyler kaybedince Bardakoğlu'nu aldılar Görmez'i getirdiler. 8 senedir yardımcısıydı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum