Mehmet Görmez: İslam Coğrafyasında Allah-ü Ekber Diyerek İnsan Öldürüyorlar

Mehmet Görmez: İslam Coğrafyasında Allah-ü Ekber Diyerek İnsan Öldürüyorlar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bugün İslam coğrafyasında Allah-ü Ekber diyerek insan öldürüyorlar. Çünkü herkes kendisini, hakikatin sahibi görüyor.” diye konuştu. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bugün İslam coğrafyasında Allah-ü Ekber diyerek insan öldürüyorlar. Çünkü herkes kendisini, hakikatin sahibi görüyor.” diye konuştu.

Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) yeni dönem açılışı törenine katıldı.Görmez, açılışta ‘İlahî Hakikatin Bilgisi ve Bilgi Ahlakı’ başlıklı bir konferans verdi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Mustafa İsen’ın yanı sıra akademisyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı mensupları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda TD KAGEM Müdiresi Hicret Toprak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye Başkan Mehmet Görmez çıktı. Prof. Görmez ilim, hikmet ve marifetten söz ederek bu kavramların farklı disiplinler yerine ortak ele alınması gerektiği üzerinde durdu. Her Müslümanın üç kitabı okumakla yükümlü olduğunu kaydeden Görmez, “Birincisi ‘küçük kainat’ dediğimiz insan, ikincisi büyük kainat kitabı, üçüncüsü belki de en büyük kitap; Kuran-ı Azim-u Şan’dır. Bu üç kitabı birlikte okumadığımız zaman ayırmış oluruz ve hakikate vasıl olmak mümkün olmaz.” dedi.

MEHMET GÖRMEZ’DEN SAİD NURSİ ALINTISI

Bilginin İslam medeniyetinde ‘dini olan’ ve ‘dini olmayan’ diye ikiye ayrılmasının çok ciddi bir kırılmaya neden olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam’da ilmin zıddının cehalet olmadığını vurguladı. ‘Bilgi, güçtür’ sözünden de söz eden Görmez, böyle bir anlayıştan otokratik bir siyaset anlayışının çıkabileceğini ifade etti. “Bugün İslam coğrafyasında Allah-ü Ekber diyerek insan öldürüyorlar. Çünkü herkes kendisini hakikatin sahibi görüyor. Herkes kendisini hakikatin sahibi gördüğünde yeryüzünde barışı egemen kılmak mümkün olmaz.” diyerek herkesin kendisini hakikatin yolunda bir yolcu olarak görmesi gerektiğini vurguladı. Görmez, Said Nursi Hazretleri’nden örnek vererek “Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilmez” dedi.

‘HİÇ KİMSE ( BAŞKA BİR) KİMSENİN AHİRETİNİ GARANTİYE ALAMAZ’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İslam dünyasında öyle yapılar oluştu ki, insanlar yahut insanlardan müteşekkil yapılar insanlara şöyle diyebiliyorlar ‘Biz sizin ahiretinizi garantiye alalım, siz dünyada iradenizi bize teslim edin.’ Yok böyle bir şey. İslam’ın ortadan kaldırmak için mücadele verdiği bir konudur bu. Hiç kimse kimsenin ahiretini garantiye alamaz. Ahireti karşısında hiç kimse dünyasını bir başkasına emanet edemez. Ama böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesidir.”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İse, programın ardından TDV Konferans Salonu fuaye alanında ressam Betül Burnaz’ın “Kâbe” temalı sergisini katılımcılarla birlikte gezdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.